Közleményeink

Csúcsra járt az M4 Sport a hétvégén

Csúcsra járt az M4 Sport a hétvégén

Sporteseményekben gazdag napokat tudhat maga mögött a köztévé, és vele együtt azok a nézők, akik az M4 Sport mellett döntöttek a hétvégén. A Montenegró – Magyarország kézilabda mérkőzéssel indult a sportcunami. A svédországi kézilabda Európa-bajnokságon a magyarok első győzelmüket szerezték pénteken, 276 ezer tévénéző látta a bravúros győzelmet. A szombat az OTP Bank Liga összecsapásait hozta: a Ferencváros – MTK találkozóra 188 ezren, az Újpest – DVSC meccsre 157 ezren kapcsoltak. A vasárnap újra a kézilabdáé volt, a Magyarország – Románia összecsapást 266 ezer néző szurkolta végig az M4 Sporton.

A péntek legnézettebb műsora a Végtelen szerelem, népszerű török sorozat lett 356 ezer nézővel, a Fölszállott a páva második középdöntőjét 351 ezer néző követte. A Ridikül című női talkshow is jól szerepelt, 289 ezer nézővel végzett pénteken.

Szombaton 388 ezer nézővel a Gasztroangyal volt a köztévé legnézettebb műsora, a Télapu című klasszikus vígjáték 266 ezer nézőt ültetett a képernyő elé.

A vasárnapot a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő nyerte 297 ezer nézővel. Rendkívül jól szerepelt az ősz óta kiemelkedő nézettséget produkáló M2 csatornán a Grimm legszebb meséiből – A libapásztorlány című rajzfilm, 150 ezren választották vasárnap délutáni programnak. Az M2 a legnézettebb gyerekcsatorna volt a hétvégén, a 6-tól 20 óráig tartó műsorsávban a 4-12 évesek körében megelőzte minden versenytársát.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.