Közleményeink

Egyre többen kíváncsiak A Dalra: 610 ezren nézték harmadik válogatót

Egyre többen kíváncsiak A Dalra: 610 ezren nézték harmadik válogatót

A Dal harmadik válogatója végzett a köztévé hétvégi nézettségi listájának élén 610 ezer nézővel. A show után kezdődő A Dal – Kulissza 151 ezer embert vonzott.

A Dal oldalát 34196 egyedi felhasználó látogatta meg szombaton, vasárnap 27040 egyedi felhasználót könyvelhetett el a műsor oldala (www.mediaklikk.hu/a-dal). Az élő adást online, azaz a MédiaKlikk weboldalon keresztül több mint 15 ezer egyedi felhasználó követte. Az előző adáshoz képest mintegy 12 ezerrel több szavazat érkezett a harmadik válogató versenyzőire, összesen 116956 db voksot adtak le a nézők a MédiaKlikk Plusz telefonos alkalmazás segítségével.

Szombaton 458 ezerrel a Gasztroangyal lett a második legnézettebb műsor a köztévén. A Duna 18 órakor kezdődő híradóját 249 ezren látták, az M1 déli híradóját 212 ezer néző választotta. A Kelet-Európa vadonjai című német természetfilm 175 ezer nézőt vonzott. Az M3 műsorán a Csárdáskirálynő című magyar-német operettfilm, az M2 műsorán a Grimm meséből készült tévéfilm, A széttáncolt cipellők volt a legnézettebb műsorszám szombaton, előbbit 123 ezren, utóbbit  90 ezren látták.

Vasárnap a Magyarország, szeretlek! c. szórakoztató showműsor volt a legnézettebb műsor a köztévé műsorán 370 ezer nézővel. Az M1 déli híradóját 244 ezren, a fél nyolcas Híradót 200 ezren követték, A Pestszentimrei Római Katolikus Templomból szentmisét közvetített a Duna Televízió vasárnap 11 órakor, az istentiszteletet 125 ezren követték. Az M2 kínálatából a Gumimacik kalandjait 116 ezren, az Ezerszőr című Grimm adaptációt 115 ezren, Nils Holgersson történetét 110 ezren választották.

A magyar közszolgálati csatornák retróadója, az M3 egy ’80-as évekbeli szenzációs klasszikust tűzött műsorára szombaton éjjel. A még alig középkorú Koltay Róbert főszereplésével ’85-ben forgatott, de csak 1990-ben bemutatott Zsarumeló igazi időutazásban mutatja meg a ’80-as évek Budapestjét. A Zsarumeló első részét 48 ezren, míg a második rész izgalmait 30 ezer fő követte végig.
Az M4 Sport műsorán a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupa küzdelmeit szombaton és vasárnap is 35-35 ezren követték. Érdekesség, hogy a pénteki Újpest – Békéscsaba női röplabda mérkőzést is 30 ezren választották, a férfi futsal NBI. Ferencváros – Dunaújváros összecsapását is 34 ezren követték az M4Sporton.

Egyre népszerűbb az újraindult Szomszédok is, a sorozat két pénteken sugárzott epizódját 189 és 178 ezren nézték az M3 műsorán.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.