Közleményeink

M5: nézzen bele a műsorokba az indulás előtt!

M5: nézzen bele a műsorokba az indulás előtt!

Két nap múlva elindul az M5, a közmédia legújabb csatornája, amely mérföldkő a hazai televíziózásban. Nem volt még Magyarországon olyan csatorna, amely a kultúra népszerűsítését, az élethosszig tartó tanulás segítését, és az ismeretterjesztést egyszerre tűzte volna zászlajára.

Mindenki Akadémiája – tudomány, ahogy még nem hallott róla. Új ismeretterjesztő sorozat a hazai tudományos élet kiválóságaival színes, érthető és élvezetes formában. Minden nap egy újabb előadás a természettudomány, az élettudományok, vagy a humán tudományok magyar szakértőitől.  Az előadások a tudományos élet legfrissebb hazai kutatási eredményeit tárják elénk. A Mindenki Akadémiája valóban mindenkié.

Az Ön is tudja? általános műveltségi kérdéseket felsorakoztató kvízműsor, amely Forró Bence vezetésével várja a játékosokat egy műveltségi kvízre anélkül, hogy be kellene jönniük a stúdióba, hiszen a játékot telefonon játszhatják a nézők.

A Hangvilla egy zenetörténeti műsor. Minden adásnak saját zenei „névjegye” lesz, egy ismert vagy csak jellegzetes dallam, részlet egy műből, amely az adott adás tematikájához illik. Egy mini zenetörténeti órát kapnak a nézők, majd az adott téma magyar vagy nemzetközi vonatkozásainak körüljárása következik. A műsor visszatérő elemei az archív felvétek, valamint a 4-6 perces önálló zenei produkciók és a kitekintések a társművészetek felé.

 

A magyar kultúra és sport legendás szereplőit Ugron Zsolna látja vendégül A Nagyok című műsorban. Érdekes, izgalmas, megható történetek, tartalmas beszélgetések titkokról, életről, sikerről és kudarcról a legnagyobbakkal.
Szeptember 18-án találkozzunk az M5 műsorán!