Dalos, filmes, sportos hétvége jön a köztévén

Dalos, filmes, sportos hétvége jön a köztévén

A hatodik héten dupla A Dal 2017 műsorral készül a közmédia, pénteken és szombaton 19.30-tól újra mérlegre kerülnek a győztesek. A cél kiválasztani Magyarország Dalát 2017-ben. A hétvégén lezajlanak az elődöntők, így február 18-án már a döntővel várja nézőit a Duna és a Duna World csatorna.

Érdemes pénteken a zenés dal választó után is a Duna műsorát nézni, éjjel 1.25-től Hitchcock klasszikusa érkezik, a Psycho reklámblokkok és megszakítás nélkül.

Ébredjen szombaton a Grease 2. dalaira reggel 9.05-től a Duna Televízió műsorán! Délutánra a Duna World-öt ajánljuk 16.45-től egy magyar dokumentumfilm-sorozat első részét láthatják a nézők az Erdélyi arisztokrácia diszkrét bája címmel. Az egymás után sugárzott első két részben Gróf Bánffy Miklós utódaival valamint Gróf Bethlen István leszármazottaival ismerkedhetünk meg. 19.30-tól újra A Dal 2017 a Dunán, majd színházi gyöngyszem az M5 műsorán 22.05-től: Shakespeare’s Globe – Szentivánéji álom (feliratos, angol színházi felvétel, 172 perc).

A Petőfi TV szombat este már rutinszerűen jelentkezik a legjobb magyar koncertfelvételekkel a Müpából. 22.35-től Szabó Balázs Bandája a biztosíték a garantált szórakozásra.

Vasárnap 13.20-tól Audrey Hepburn játszik a magyar tévénézőknek a Római vakáció c. amerikai film főszerepében. Érdemes az M3 műsorán folytatni a filmezést, 15.20-tól A 9-es kórterem című magyar filmdráma várja a retroadó nézőit. Az M5 csatorna elhozza minden magyar tévénéző számára napjaink legszebb természetfilmjeit. Vasárnap délután 17.05-től A fagy birodalma / A világ végén címmel eredeti nyelven, feliratozva élvezhetik David Attenborough idegenvezetését a tévénézők. Természetfilm után textilművészet, 20.00-tól az Új idők, új dalai című magazinműsor legújabb részében. A Leány gyöngy fülbevalóval Scarlett Johansson és Colin Firth főszereplésével 20.35-kor kezdődik az M5 műsorán.

A Dunán 22.05-től Casino. Főszerepben Robert De Niro, Sharon Stone, Joe Pesci, a sztárokat Martin Scorsese rendezte.

Hétvége az M4 Sporton

Szombaton 17.30-tól a Labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjét, a Ferencváros – Budapest Honvéd összecsapást sugározza élőben az M4 Sport.

A vasárnap vízilabdával indul a sportcsatornán. A VOLVO Kupa Montenegro – Szlovákia mérkőzése 09.45-kor kezdődik, majd 11.20-tól Magyarország – Horvátország mérkőzés közvetít a köztévé sport adója. 17.45-től kosárlabda Magyar Bajnokság: ZTE – Körmend mérkőzés, majd 19.55-től a Futsal Magyar Kupa férfi döntőjével folytatódik a műsor szintén élőben az M4 Sport műsorán.

A műsorokat online is lehet követni a mediaklikk.hu weboldalon.