Közleményeink

363 ezer nézője volt a Mindenki c. filmnek a Dunán

363 ezer nézője volt a Mindenki c. filmnek a Dunán

Oscar-díjat nyert vasárnap éjjel Deák Kristóf filmje, a Mindenki című rövidfilm. A közmédia ezúton is gratulál a díjhoz és a filmhez, amely az Oscar-gála előtt került adásba vasárnap este a Duna műsorán, és 363 ezer nézőt ültetett a képernyő elé.

Ezzel a vasárnap második legnézettebb műsorszáma volt a köztévén, a Magyarország szeretlek! című szórakoztató show után, amely 384 ezer nézővel végzett az első helyen.

A vasárnap az Oscar-díj mellett a sport napja is volt a köztévén, a budapesti WTA-tenisztorna páros és egyéni döntőit 34 ezer néző követte. Egyéniben Babos Tímea nyerte meg a tornát, a döntőben a cseh Lucia Safárovát győzte le. A Merkantil Bank Ligában a ZTE FC – Nyíregyháza Spartacus FC mérkőzés következett vasárnap, 73 ezer nézője volt az M4 Sporton. A kosárlabda bajnokságban az Egis Körmend a Falco-Vulcano KC Szombathely csapatával találkozott. Kettejük összecsapását 46 ezer szurkoló követte a sportcsatornán. Az OTP Bank Liga eseményeit összefoglaló Góóól! Című magazinműsor 53 ezer nézővel zárta a hetet vasárnap.

Az M5 műsorán A Notre-Dame-i toronyőr 1982-ben készült változata Sir Anthony Hopkins főszereplésével lett vasárnap a legnézettebb 53 ezer nézővel, az Új idők új dalai című művészeti magazin vasárnapi epizódja a bohócművészet rejtélyeibe kalauzolta mintegy  22 ezer nézőjét,  A fagy birodalma című angol ismeretterjesztő sorozat 22 ezer nézőt vonzott.

Vasárnap az M1 aktuális csatorna legnézettebb műsora a Híradó reggel nyolckor volt, 170 ezren nézték, a Duna World-ön a Gasztroangyal végzett az élen 129 ezer nézővel, az M2-n a Gumimacik nézőszáma 102 ezer volt. A gyerekcsatorna kiemelkedően teljesített a hétvégén a 6-tól 20-ig tartó műsorsávban a 4-12 évesek körében pénteken és szombaton a közönségarányt tekintve első, vasárnap a harmadik volt a gyerekcsatornák között.

Szombaton az M4 Sport legnézettebb eseményei az OTP Bank Liga küzdelmei voltak. A Honvéd-DVSC 163 ezer, az FTC – Videoton meccs 255 ezer tévénéző előtt zajlott. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján sugárzott Mansfeld című magyar-kanadai filmdráma 161ezer nézőt vonzott a Dunán. Az M1 legnézettebb műsora szombaton a 19.30-as Híradó volt 192 ezer nézővel. Az M5 kínálatából a Nagyok című magyar dokumentumfilm sorozat Kodály Zoltánról szóló része 30 ezer, A Bolygóműves – Galamb József és a T-Modell (magyar ismeretterjesztő film)  31 ezer, az Univerzum című osztrák ismeretterjesztő sorozat 64 ezer nézőt vonzott. Az M5 ezen a hétvégén ezekkel a nézettségekkel felzárkózott a tudományos-ismeretterjesztő televíziók középmezőnyének tetejére.

Pénteken indult a Csak színház és más semmi című magyar sorozat második évada, az első részt 203 ezren nézték Dunán. A Ridikül c. női talkshow pedig 205 ezer nézőt könyvelhetett el pénteken. Az M1 legnézettebb műsorai a déli Híradó volt 166 ezer nézővel.

Az M5-ön a péntek legnépszerűbb műsorai közé került az Utazás a világ nagy vasútjain című angol sorozat 15 ezer nézővel, a Tudós társaság magazin 14 ezer nézővel és az Ön is tudja című műveltségi vetélkedő ugyancsak 14 ezerrel. Pénteken a legnézettebb az Aranypálca című műsor volt 22 ezer nézővel.

Az M4 Sport műsorán 41 ezer nézője volt pénteken a Játékoskijáró című labdarúgó magazinműsornak. A budapesti WTA tenisztorna egyéni negyeddöntőit több tízezren követték, a legtöbben (42 ezren) a Safarova-Sasnovich meccset látták.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közzé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.