Közleményeink

Hétvégi nézettség: sport, új sorozat és szárnyaló gyerekcsatorna

Hétvégi nézettség: sport, új sorozat és szárnyaló gyerekcsatorna

A péntek legnézettebb műsora a Maradj talpon! volt pénteken 378 ezer néző követte a játékot. A Végtelen szerelem című török sorozat 371 ezer nézőt gyűjtött, a Csak színház és más semmi című magyar sorozat második évadának második epizódja 227 ezer nézővel szerepel a nézettségi listán. Az M2 legnézettebb műsora a Szófia Hercegnő lett, az M3 retró csatornán a szomszédok két epizódját 157 ezer és 147 ezer néző követte. Az M1-en a fél nyolcas Híradó volt a legnézettebb pénteken, 162 ezer nézője volt.

Szombaton a Gasztroangyal 303 ezer, a Titkok könyvtára – A Szent Lándzsa küldetés című film 230 ezer nézőt vonzott a Dunán. Az M4 Sporton az Újpest-FTC mérkőzés 312 ezer nézővel volt a legnézettebb, az M2 műsorán a Gumimacik végeztek az első helyen 115 ezer nézővel.

A vasárnapot a Magyarország, szeretlek! című szórakoztató show-műsor nyerte a Dunán 434 ezer nézővel, a Híradó délben 172 ezer nézővel az M1 aktuális csatorna legnézettebb műsora lett. Az M2 műsorán a Rozsdalovag című  német rajzfilm szerepelt a legjobban 98 ezer nézővel. Élőben adta vasárnap az M4 Sport a Puskás Akadémia FC – Kisvárda Master Good másodosztályú labdarúgó mérkőzést,  77 ezren látták az összecsapást. Vasárnap az M5 az 1973-ban készült A nagy Gatsby című amerikai filmet sugározta eredeti nyelven és felirattal, 34 ezren nézték meg a filmet. Az M2 szombaton és vasárnap első helyen, pénteken pedig a második helyen végzett a közönségarányt tekintve a 6-tól 20 óráig tartó műsorsávban a 4-12 évesek körében.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közzé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.