Közleményeink

Most szombaton eldől, ki utazik A Dalból Kijevbe

Most szombaton eldől, ki utazik A Dalból Kijevbe

A szombat A Dal napja a Dunán. Este 19.30-tól kezdődik a dalválasztó show döntője, amikor kiderül, ki képviselheti Magyarországot Kijevben az Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntő eseményeit és műsor részleteit ezúttal is A Dal – Kulissza című műsorban tárgyaljuk meg a show után 21.40-től. A Dal után a Volt egyszer egy Vadnyugat című 1968-ban készült klasszikus olasz-amerikai western indul 22.15-kor eredeti nyelven felirattal.

Nem csak este, egész nap érdemes a Dunára kapcsolni szombaton. A Kelet-Európa vadonjai című német ismeretterjesztő filmsorozat szombaton 13.25-kor sugárzott epizódjában a lengyelországi Biebrza Nemzeti Parkot ismerhetik meg a nézők. A Házasságból elégséges című 1961-es magyar vígjáték Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari főszereplésével 15.25-kor kezdődik a Duna műsorán.

Az M2 szombaton egy újabb Grimm adaptációt tűz műsorra, A csillagtallérok című német családi film 15.55-kor kerül képernyőre. Az M3 retró csatorna az Apám néhány boldog éve című magyar filmdrámát sugározza szombat este. Az Simó Sándor rendezte 1977-ben készült filmben Lohinszky Loránd, Bujtor István, Szakács Eszter, Madaras József és Garas Dezső játszik. Az M5 műsorán szombaton a Hétvégi belépő című élő műsor ajánl eseményeket és kínál érdekes beszélgetéseket nézőinknek a kultúra világából 9 óra 30 perctől.

Az M4 Sport az OTP Bank Liga Videoton FC – Újpest FC labdarúgó mérkőzését közvetíti élőben szombaton 15.10-től. Utána a DVSC – Ferencvárosi TC összecsapás következik ugyancsak élőben az OTP Bank Ligából. Este 20 órától a Kosárlabda Magyar Kupa döntője következik a csatornán.

Vasárnap Merkantil Bank Liga Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó mérkőzését adja élőben 14.30-tól az M4 Sport. A foci után kézilabda következik, a K&H női kézilabda ligában az Érd a Siófok KC csapatával találkozik.

A Duna vasárnapi kínálatában 15.30-kor kezdődik a Butaságom története című magyar romantikus vígjáték Ruttkai Éva, Básti Lajos, Kiss Manyi, Mensáros László főszereplésével. A Kártyavár című amerikai filmsorozat második évadának 8. része 21.05-kor kezdődik a Dunán. A sorozatot a Közönséges bűnözők című 1995-ös amerikai thriller követi, a film 22.05-kor kerül adásba. A napot az Aki legyőzte Al Caponét című krimi zárja, az 1987-es amerikai film éjfél után 5 perccel kezdődik.

Az M2 vasárnapi Grimm meséje a Hamupipőke. A német mesefilm 15.55-kor kezdődik. A csatorna esti kínálatából a Kapj el, ha tudsz! Című amerikai filmet ajánljuk Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével. Az M5 vasárnapi kínálatából A fagy birodalma című angol természetfilm-sorozatot ajánljuk, a Tavasz című epizód 17.10-kor kezdődik. Este az Új idők új dalai című magazinműsor 19.48-kor kezdődő legújabb részéből kiderül, hogy hogyan születik egy szerelmes vers.