Közleményeink

A szombatot letarolta a foci az M4 Sporton

A szombatot letarolta a foci az M4 Sporton

Történetében először szombaton az M4 Sport határon túli tétmeccset adott élőben: a dunaszerdahelyi élvonalbeli DAC és a Slovan összecsapását a televízió-képernyők előtt 79 ezer fő követte végig.

A DAC-Slovan rangadót követően az M4 Sport újra a hazai NBI legjavát hozta el nézőinek. Az Videoton – Vasas  összecsapást 152 ezren, majd később az est főszámát, a Ferencváros – DVTK mérkőzést 227 ezren szurkolták végig.

A szombati napon a hatalmas fociválaszték, a Forma-1 időmérője és a női kézi- és röplabda-mérkőzések miatt az M4 Sport összesített SHR-száma impozánsan alakult a többi sportcsatornával összehasonlítva: 4,1% a teljes napon, 4,8% a főműsoridőben, 4+ korosztályban. Ez az adat a mai televíziós trendeket figyelve egy erős, piacvezető kábeles csatorna nézettségének felel meg.

A vasárnap sem telt azonban sportműsor nélkül, a Hamilton győzelmével végződő Forma-1 közvetítést 426 ezren izgulták végig, majd 64 ezren nézték a Kisbajnok c. gyerek-sport magazint, és a vasárnapi NB II-es mérkőzést is végigszurkolta 54 ezer focidrukker.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.