Közleményeink

Jancsó Miklós és Kobayashi Kenichiró, Hallhatatlanok a közmédia hétvégi kínálatában

Jancsó Miklós és Kobayashi Kenichiró, Hallhatatlanok a közmédia hétvégi kínálatában

 

Most is érdemes a hétvégét a Hétvégi Belépő című műsorral indítani A május hatodikai műsor vendége az 1974-ben a Magyar Televízió I. nemzetközi Karmesterversenyének győztese Kobayashi Kenichiró lesz. A nemzetközileg elismert karmester magyarországi kulturális tevékenységét 1986-ban Liszt-emlékéremmel, 1990-ben Magyar Kultúráért Díjjal ismerték el, majd a világhírű mester 2010-ben a Magyar Kultúra Követe cím birtokosa lett. Hétvégi Belépő szombat reggel fél tíztől kezdődik az M5 műsorán.

 

Szombat délután egy órakor a közmédia M3 csatornáján a Petrocelli filmsorozat első két részét láthatják a nézőink. Az esti műsorsáv is kultúrkincset tartogat, 21.10-től Jancsó Miklós Oldás és kötés filmjét láthatják nézőink, a főszerepben Latinovits Zoltánnal. Lágy melódiákért pedig az M5 csatornára érdemes látogatni: 21.50-től Georges Bizet, Carmen előadást adja a csatorna eredeti nyelven, magyar felirattal.

 

Vasárnap este Julia Roberts filmekkel készül a közmédia. A Dunán este tíztől az Acélmagnóliák című filmet láthatják nézőink, a Petőfi TV pedig műsorára tűzi az Erin Brockovich – Zűrös természet című amerikai életrajzi drámát. A Duna World vasárnapi műsora dokumentumfilmeket kínál, negyed hattól kezdődik Markó Iván címmel az 1974-ben készült dokumentumfilm, melyben a címszereplő mesél gyermekkoráról, álmairól, sikereiről és terveiről. Később, 21.35-től a Halhatatlanok – Limanova – a magyar győzelem 1914 című dokumentumfilmet láthatják a Duna World nézői. A tavaly készült magyar dokumentumfilm eredeti helyszíneken forgatott felvételek mellett színészek és hagyományőrzők közreműködésével idézi fel a galíciai hadszíntér harcait, a magyar huszárok megdöbbentő önfeláldozását, hősiességét.

 

Hétvége az M4 Sporton

 

Élő közvetítések sora várja a sportrajongókat ezen a hétvégén is az M4 Sport kínálatában.

 

Szombat délután fél négytől kövesse élőben az U-17-es labdarugó válogatottunk következő mérkőzését: a francia diadal után a skótokkal csap össze a magyar válogatott. Háromnegyed hattól az OTP Bank liga viszi tovább a stafétát, először a Vasas – Paksi FC mérkőzést követhetik a nézőink élőben, majd az MTK Budapest – Ferencváros TC labdarúgó találkozót követhetik élőben a nemzeti sportcsatornán.
Vasárnap este férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezővel készül a csatorna: 20.05-től Dánia – Magyarország mérkőzést láthatnak nézőink. A hetet pedig Strandlabdarúgó Világbajnokság döntője zárja, 22.15-től az M4 Sport műsorán.

 

Extra sport-tartalomért ezen a hétvégén is érdemes az m4sport.hu weboldalra látogatni.