Egynyári kaland és Nagy-Szín-Pad! elődöntő - a közmédia hétvégi ajánlója

Egynyári kaland és Nagy-Szín-Pad! elődöntő – a közmédia hétvégi ajánlója

 

Tévézés mellett ezen a hétvégén a Nemzeti Múzeum a Múzeumok Majálisának keretében a közmédia két sátorral invitálja a családosokat felhőtlen időtöltésre. Kvízek, versmaraton, meseolvasás, jelmezpróba, csak pár program a színes műsorkavalkádból. A szabadidejüket a televíziók előtt töltők sem maradnak azonban programok nélkül.

 

A hétvége a Virtuózok újabb adásával veszi kezdetét pénteken 19.30-tól a Dunán, főszerepben a nagyok, ők mérkőznek meg egymással az elődöntőben. Szombaton igazi kuriózumot, egy délvidéki dokumentumfilmet sugároz 16.25-től a Duna World ’A kamerás emberek – A mozi, a kinematográfia úttörőinek története a Délvidéken’ címmel, majd este fél nyolctól folytatódik a nagysikerű Egynyári kaland következő epizódja a Dunán. Aki a közmédia zászlóshajóját választja az este további részében is,  22.25-től a Forest Gump amerikai filmszatírát láthatja. Az M3 pedig a Volt egyszer egy Vadnyugat klasszikussal készül szombat este 21.20-tól.

 

Az M2 gyerekcsatorna a szombat délutáni műsorfolyamban 15.55-től Grimm meséiből: Lumpenstikli Grimm mese feldolgozást láthatnak fiatal nézőink. Este kilenctől az Én vagyok itt című magazinműsorral alakul át a gyerekcsatorna Petőfi tévévé, ahol most szombaton is a koncerteké lesz a főszerep. 22.50-től az Esti Kornél zenél, 0.25-kor pedig Børns diktálja az ütemet a Petőfi TV műsorán. Éjjeli baglyok előnyben: a Petőfi TV 01.25-től a Texas gyilkos földjén című amerikai filmet sugározza a csatorna, Sam Worthington főszereplésével.

 

Vasárnap fél négytől Jókai Mór: Fekete Gyémántok könyvének filmfeldolgozását láthatják nézőink a Duna műsorán, de előtte napközben műsorokkal, mesékkel, közönségtalálkozóval készül a közmédia a Múzeumok Majálisán, egészen délután hat óráig. Kilenctől újra a Petőfi TV-t ajánljuk, az Én vagyok itt élőben jelentkezik a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató elődöntőjével.

 

Az M3 vasárnap este Joseph Heller nagysikerű klasszikusának filmváltozatával készül, 21.05-től A 22-es csapdája az M3 retróadó műsorán. Az M5 csatorna dán filmet kínál az esti műsorsávban: 21.10-től Egy háború címmel láthatják a közmédia nézői a 2015-ben forgatott filmet eredeti nyelven és magyar felirattal.