Virtuózok, Csíksomlyó és Nemzeti Összetartozás Napja a közmédián

Virtuózok, Csíksomlyó és Nemzeti Összetartozás Napja a közmédián

 

Fináléjához érkezett a Virtuózok harmadik évada. Ma este kiderül, hogy a korcsoport-győztesek közül ki lesz az, aki abszolút győztesként hagyhatja el ma este a Kunigunda úti stúdiót – Virtuózok 19.30-tól a Dunán és a Duna World műsorán.

 

Szombaton fél tizenkettőkor a Duna csatorna élőben közvetít Csíksomlyóról a pünkösdi búcsúról. Az ünnepélyes közvetítést A kőszívű ember fiai magyar filmdráma első része követi a Duna csatornán. A Baradlay fivérek után 16.25-től Tóth János hányattatását láthatják a közmédia nézői, majd ha szombat, akkor Egynyári kaland: fél nyolctól a második évad negyedik részének premierjét sugározza a Duna. Balaton után Amerika, negyed tizenegytől A kölyök című amerikai filmet láthatják nézőink Bruce Willis főszereplésével.

 

A Petőfi TV ezen a szombaton is erős zenei koncertekkel várja a bulizni vágyókat. 22.40-től Jamie Winchester, 23.55-től pedig a Fran Palermo emlékezetes koncertjét adja a közmédia ifjúsági csatornája.

 

Vasárnap az M5 fél tíztől izgalmas kulturális témákkal és ajánlókkal várja a közmédia nézőit a Hétvégi belépő magazinműsorral. A Duna World vasárnapra a Jónak lenni jó – Visszatekintő című magyar ismeretterjesztő filmmel készül. Az M2 gyerekcsatorna pedig egy klasszikussal várja a legfiatalabbakat és mindenkit, aki újraélné Grabovszki kalandjait: 10.05-től Macskafogó az M2 műsorán. Este a romantika és a mély filozófiai beszélgetések kedvelőinek kedvez a Petőfi TV filmklubja: kilenc órától a Mielőtt éjfélt üt az óra című filmet láthatják nézőink Ethan Hawke és Julie Delpy főszereplésével.

 

Az M3 retroadó most vasárnap is a nosztalgikus filmek legjavát nyújtja: 19.40-től a Mezítláb a parkban klasszikust, majd utána 21.30-tól a Julius Caesar című angol játékfilmet láthatják nézőink John Gielgud és Charlton Heston főszereplésével.