Évadzáró adással érkezik az Egynyári kaland!

Évadzáró adással érkezik az Egynyári kaland!

 

Egynyári kaland, Aranykor és Magyarország Szépe a közmédia hétvégi kínálatában.

Évadzáró epizódjához érkezett az Egynyári kaland sorozat. A hatodik részt A lehetőségek földje címmel este fél nyolctól láthatják nézőink a Duna televízión. Csüggedésre semmi ok, a sorozat epizódjait a http://www.mediaklikk.hu/musor/egynyari-kaland/ oldalon újra és visszanézheti online, bármikor, bármilyen felületen, legyen az mobil vagy tablet, nem akadály.

Érdemes a Duna csatornát választani a kora délelőtti órákban is, fél egytől Törökországon át Iránba kalauzolja a nézőket a Távol-Kelet – Berlintől Tokióig című német útifilm sorozat első része. 14.55-től magyar vígjátékot a Meztelen diplomata című filmet láthatják nézőink. A film Rejtő Jenő egyik legmulatságosabb és legizgalmasabb regényének a Vesztegzár a Grand Hotelban  alapján készült. A főszerepben Márkus László és Krencsey Marianne, de feltűnik a filmben Garas Dezső és Alfonzó is. Délután öttől nagypeterdi lakodalomba hívjuk nézőink Borbás Marcsival, tartsanak velünk és lessék el a háztáji fogásokat!

Az M5 kulturális adó Gustav Klimt életét bemutató dokumentumfilmmel várja nézőit 18.35-től, majd 19.40-től Aranykor – Bálint András önálló estjét sugározza a közmédia kulturális adója. Negyed tizenegytől Csarnai Attila dokumentumfilmjét a Meghalni Ukrajnáért című alkotást láthatják a csatorna nézői. A dokumentumfilm három magyar nemzetiségű áldozat családján keresztül mutatja be, hogy a kárpátaljaiakat miként érte a kelet-ukrajnai háború.

Ha szombat éjszaka akkor Petőfi TV! 22.40-től a Tátrai Trend zenél, majd utánuk a Brains koncertezik a közmédia ifjúsági adóján.

Vasárnap este kiderül ki lesz Magyarország Szépe, kinek a fejére kerül a királynői korona. A műsorban először hallhatják a nézők Pápai Joci legújabb dalát, emellett a már jól ismert eurovíziós slágere, az Origo új formában hangzik el, Csepregi Éva és a Spoon kifejezetten erre az estére készül közös produkcióval, Völgyesi Gabi a Csillagtengert adja elő új hangszerelésben, Kocsis Tibor és Janicsák Veca pedig a Szépség és a Szörnyeteg duettjével állnak színpadra. Az est házigazdái Tatár Csilla és Harsányi Levente lesznek.

A Magyarország Szépe után amerikai klasszikussal a Taxisofőr című filmmel készül a Duna csatorna. A vasárnap kora este sem marad magyar klasszikus nélkül, 18.15-től az M2 gyerekcsatorna a Tüskevár című magyar családi kultfilmet tűzi műsorára. Este kilenctől a  Petőfi TV filmklubja a Charles Dickens életét feldolgozó A titokzatos szerető c. angol életrajzi drámával várja a közmédia nézőit.