Közleményeink

Pelikán elvtárs és Puccini, Záridő és Ivanhoe a közmédia hétvégi kínálatában

Pelikán elvtárs és Puccini, Záridő és Ivanhoe a közmédia hétvégi kínálatában

 

Érdemes továbbkalandozni a Duna Televízióval Üzbegisztánból egészen Nyugat-Kínába: a Távol-Kelet – Berlintől Tokióig című német útifilm sorozat harmadik részét szombaton 12.45-től követhetik a közmédia nézői a Duna csatornán. Szombaton 14.40-től ugyanitt, vagyis a Dunán Pelikán elvtárs a szocializmus labirintusában igyekszik megtalálni a mindenki számára örvendetes kiutat.

Bacsó Péter filmje, A tanú a korszak görbe tükre, zseniális rendszerkritika, 10 évig dobozban pihentetett mestermű. Ugyancsak szombaton negyed háromtól a Duna World csatorna magyar ismeretterjesztő filmmel készül a Jó boroknak szép hazája Erdély címmel. Szombaton este 21.35-től pedig vígjátékkal készül a csatorna a Nem élhetek muzsikaszó nélkül címmel.

Az M2 gyerekcsatorna szombat reggel hatkor a Sebaj Tóbiással kezdi meg a reklámmentes rajzfilm-maratont, mely egészen Eperke legújabb kalandjáig, este háromnegyed nyolcig végigkíséri a csatornát. Ugyanitt az M2 Petőfi TV műsorán az Anima Sound System koncertezik, akiket éjjel negyed egytől a Punnany Massif követ a közmédia ifjúsági csatornáján.

Az M3 retrocsatorna szombaton csehszlovák tévéfilmsorozattal készül, a Humberto cirkusz első részét negyed kilenctől láthatják nézőink. Negyed tíztől 1968-as magyar vígjátékot tartogat a csatorna az Elsietett házasság címmel. Akik operára vágynak szombat este, azoknak az M5 a közmédia kultúrcsatornája Puccinit tartogat, 22.25-től Giacomo Puccini: Manon Lescaut-ját láthatják a nézők eredeti nyelven magyar felirattal.

A vasárnap délutánt Kabos Gyulával és Muráti Lilivel érdemes kezdeni: 15.40-től a 120-as tempó című magyar vígjátékot láthatják nézőink a Duna műsorán. A szőlőművelésről pedig egy szép dokumentumfilm jelentkezik a Duna World csatornán az Egy élet a szőlőért címmel, 14.50-től. Este nyolc órától a Duna World csatorna aradi fogásokkal készül a Gasztroangyal jóvoltából. A Dunán pedig vasárnap 22.35-től A tehetséges Mr. Ripley, amerikai krimit láthatják nézőink.

Az M2 Petőfi TV vasárnapi filmklubja este kilenctől a Te nem vagy te című amerikai filmdrámával várja a gourmet filmfogyasztókat, majd 23.15-től magyar kisjátékfilm lesz terítéken Záridő címmel, csak az M2 Petőfi TV műsorán.

Az M5 csatorna vasárnap 18.20-tól az Ivanhoe első és második részével készül eredeti nyelven magyar felirattal. Sir Walter Scott feldolgozását 21.05-től James F. Cooper regényéből készült kalandos és egyben romantikus film követ: a közmédia nézői eredeti nyelven, magyar felirattal élvezhetik Az utolsó mohikán kalandjait.