Közleményeink

Magyar dokumentumfilmek, életrajzi drámák, koncertek és kis-realista mozi - A közmédia hétvégi ajánlója

Magyar dokumentumfilmek, életrajzi drámák, koncertek és kis-realista mozi – A közmédia hétvégi ajánlója

 

 Latinovits Zoltánnal és Gábor Miklóssal indítja a hétvégét a Duna csatorna. A Falak című magyar filmdrámát 14.50-től láthatják a közmédia nézői. A Duna World negyed háromtól a vértelen forradalom egyetlen áldozatáról emlékezik a Herminamező árnyai – Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról című dokumentumfilmmel.

Családi filmmel készül az M2: 15.40-től a Grimm meséiből: A császár új ruhája címmel német családi filmet láthatnak nézőink. Egy megható dokumentumfilmet sugároz este az M2 Petőfi TV: 22.40-től Cseh Tamás dalokkal, amerikai magyarokkal és egy érdekes történettel készül a Micsoda útjaink. Utána is a zene az úr az M2 Petőfi TV-n, 23.50-től a Supernem zenél az Akvárium Stage Pass színpadán.

Vasárnap reggel hattól az M2 mesékkel, a Duna csatorna pedig vallás műsorokkal várja a közmédia nézőit. Délután háromkor a Duna World csatorna a Börtönárvák című dokumentumfilmet kínálja. A dokumentumfilm a börtönben ülő anyák és gyermekeik kapcsolattartásának nehézségeit mutatja be egy olyan börtönben, melynek vezetői fontosnak tartják elősegíteni a reintegrációt. Lehetővé tették, hogy a családtagok meseterápia segítségével tartsák egymással a kapcsolatot. 21.35-től egy nyomozásba enged betekintést A Tóásó dosszié _ Túlélve Bolíviát című dokumentumfilm, szintén a Duna World műsorán.

21.15-től a Dunán A Vaslady c. életrajzi drámát, az M2 Petőfi TV filmklubjában pedig A kéz, amely a bölcsőt ringatja c. amerikai thrillert választhatják nézőink. Az M5 csatorna 21.05-től a Srác a biciklivel című realista mozit kínálja. A filmben apa- és kerékpárkeresés fonódik egybe. A piros bringa eltűnik és előkerül, de a főhős kiskamasz fiú élete ettől nem oldódik meg. Csak sodródik a semmibe. A dokumentum-szerű dráma mozzanatai ismerősek, s bár egyáltalán nem kínál feloldozást, ettől válik nem felejthetővé.