Gasztroangyal, Leslie Nielsen és az Öt kontinens a közmédia hétvégi műsorán

Gasztroangyal, Leslie Nielsen és az Öt kontinens a közmédia hétvégi műsorán

 

Tartalmas kikapcsolódást ígér nézőinek a közmédia. A főzés tudománya mellett izgalmas műsorokat, filmeket, zenés, illetve gyermekeknek szóló tartalmakat és ismeretterjesztő, kulturális műsorokat is kínálnak a köztévé csatornái a hétvégére.

A gasztronómia kedvelőit szombaton 17 órától várja a Duna a képernyők elé. Ekkor kezdődik a népszerű Gasztroangyal Borbás Marcsival, aki a Szamoshoz indul, hogy felfedezze azt a faluszéli kocsmát, melyről maga Petőfi Sándor is megemlékezett egyik költeményében. 19.30-tól a Mr. Magoo című filmben Leslie Nielsen egy híres rubin, Kurisztán Csillaga nyomába ered és kalandjaival szórakoztatja a nemzeti főcsatorna nézőit. Az Öt kontinens című magyar ismeretterjesztő műsor 10.40-től látható a Duna World műsorán.

Az M2 gyerekcsatorna szombaton 19.35-től várja a kicsiket A kozmosz nagykövetei című magyar animációs filmmel, amelyben két kiskutya Földön kívüli kalandos utazását láthatják a nézők. Az M2 Petőfi TV-n 20.15-től látható az Egyszer volt, hol nem volt című amerikai kalandfilmsorozat következő része.

Az M3 retro csatorna 18.30-tól vetíti a Rejtő Jenő kabaréjeleneteit felsorakoztató A pesti légionárius című magyar tévéjáték második részét, az M5 pedig Tőkéczki és Takaró: történelem és irodalom mindenkinek címmel kínál kulturális tartalmat 18.20-tól.

Vasárnap 19.30-tól a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő műsor következő adását láthatják a nézők a Duna Televízión. Rátonyi Kriszta és Harsányi Levente vezetésével Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megye csapatai versenyeznek egymással.  A Peru, Chile című magyar ismeretterjesztő sorozat 13.55-től a dél-amerikai indiánok, az inkák világába enged betekintést a Duna World csatornán.

A gyermekeknek szóló tartalmakat kínáló reklámmentes M2-n 15.40-től láthatják A három toll című német mesefilmet, amelyben az öreg király három fiúgyermekét állítja próbatétel elé, hogy kiderüljön, ki a legalkalmasabb a trónöröklésre. Az M2 Petőfi TV vasárnap 21.10-től kezdődő filmklubjában a Bel Ami – A szépfiú című filmdrámát láthatják a nézők, amelyben Robert Pattinson sajátos úton kerül a társadalmi ranglétra egyre magasabb fokára. Az M3 Zámbó Jimmy 1998-as koncertjét tűzi műsorára 17.15-től, felidézve az igazi Jimmy-hangulatot a 90-es évekből.

Az M5 9.30-tól a Hétvégi belépő című kulturális magazinműsorral várja a nézőket. A kulturális, ismeretterjesztő csatornán  17.45-től Rió de Janeiroba látogat a Brazília Michael Palinnel című angol minisorozat következő epizódja.