Közleményeink

A Népmese és Szent Mihály napja, Re: formáció-vetélkedő és Kolozsvári Protestáns istentisztelet - a közmédia hétvégi ajánlója

A Népmese és Szent Mihály napja, Re: formáció-vetélkedő és Kolozsvári Protestáns istentisztelet – a közmédia hétvégi ajánlója

 

Benedek Elek, a Kerekerdő-mesék atyjának születési évfordulóján ünnepli az ország a Népmese napját. Az M2 gyerekcsatorna a kiapadhatatlanul gazdag örökségből válogatott a jeles napra, ezzel is tisztelegve szombaton a magyar népmesei kultúrkincs egyik legnagyobb hatású alakja előtt. A reklámmentes gyerekcsatorna szombat reggel 6.25-től A háromágú tölgyfa tündére című mesével, 14.30-tól a Só, 19.20-tól A mindent járó malmocska c. mesékkel jelentkezik, amit rögtön követ Az égig érő paszuly, illetve A királykisasszony cipője című magyar népmese.

 

Vasárnapra két fontos eseményről is tudósítanak a magyar közmédia csatornái. A Duna televízió különleges műsorfolyammal készül Szent Mihály napjára: játékos műsorok, érdekes vendégek, megható pillanatok várják nézőinket. A Szent Mihály-napi tematikus műsorfolyam a Duna televízió mellett a Duna Worldön, az M1 aktuális csatornán és a Kossuth Rádióban lesz követhető, számtalan élő bejelentkezéssel igyekszenek bemutatni az adás készítői, kinek, hol mit jelent a hazatérés, a szülőföldhöz való kötődés. Külön érdekessége az idei adásfolyamnak, hogy most először a közmédia arcai is mesélnek arról, számukra mi a hazatérés.

 

Az M5 csatorna az 500 éves reformáció előtt tiszteleg: az 500 éves reformáció jegyében október elsején 14.05-től a „Re: formáció – Megújuló világ” című protestáns középiskolai műveltségi és vallástörténeti vetélkedő látható az M5 műsorán. Ugyanezen a napon ünnepi református istentiszteletet láthatnak a Duna televízió nézői Kolozsvárról, a Protestáns Teológiai Intézetből Balog Zoltán és Orbán Viktor részvételével 13.00 és 16.00 óra között.