Közleményeink

Tanárok gyöngye I-III. évad - új tinisorozat a közmédia kínálatában

Tanárok gyöngye I-III. évad – új tinisorozat a közmédia kínálatában

 

A Szívtipró gimisorozat után végre itt van egy új, pörgős, vad, ugyanakkor érzelgős és életszagú tinisorozat, a “Tanárok gyöngye” első három évada. Új tanév, új diákok, új és régi tanárok, új kihívások. A kamaszokat foglalkoztató laza témák, mint a tanulás, érettségi, pályaválasztás, azon túl a szerelem és a szex vagy a komolyabb témák – mint a családi problémák, válás, állandó otthoni veszekedés, lányanyaság, a másság, a szenvedély betegségek, az alkoholizmus, a drog vagy a bevándorlás, rasszizmus, tolerancia-intolerancia – időről időre a tévé elé vonzzák a fiatalokat és minden érdeklődő nézőt, egyaránt.

Főszereplőnk Stefan Vollmer, az iskola kedvenc tanára és a végletekig elkötelezett tanár, de a szabályokat nem igen kedveli. A legnehezebben kezelhető diákokkal foglalkozik, és sajátos módszereket használ a diákok megzabolására. Günther Rose, az igazgató szigorú ember hírében áll, ugyanakkor igazságos, aki nehezen viseli Stefan „hűdelaza” viselkedését. De mindig kiáll érte, mert tudja, hogy „Egyedül nem megy… egyedül nem megy…hahahaha…”. Stefan Vollmer nélkül a többi tanárkolléga sem megy semmire. A diákokról már nem is szólva. Az iskolába új tanárnő érkezik, Karin Noske, aki Stefan teljes ellentéte. Stefan Vollmer tanár úr és Karin Norske tanárnő úgy vonzódnak egymáshoz, mint a mágnes. Stefan tanítványai azonban előbb tudnak dönteni az élet komoly dolgaiban, mint ők, ketten. Na persze ez is Vollmer tanár úrnak köszönhető, aki mellesleg a kémia tudományát próbálja kissé zakkant agyú diákjaiba beleverni, roppant színes előadásaival és színes egyéniségével. Továbbá játékos elméjével és „példamutató” magatartásával.

Néha történnek dolgok a suliban és a sulin kívül, amik egy kapcsolatot új szintre emelnek. Ha két ember szereti egymást például vagy két diák kiáll egymásért, akkor meg kell ragadni a pillanatot. Stefan és Karin még mindig nem találták meg azt a pillanatot. Tanítványaik ellenben jól mocorognak az Életben, csak hagyják őket békén. Bezzeg Stefan legjobb barátai és kollégái, Karl tanár úr térden állva kéri meg Barbara kezét a tanáriban.

Újra szeptember, kezdődik a suli-buli. Stefan repesve várja már, hogy milyen lesz az új osztálya. Nem kell sokáig tipródnia, megérkezik az új fiú, Jamil. Egyenesen a sittről, rendőri kísérettel. Ráadásul ő a menő csávó az osztályban. Érettségiznie kellene, s ez a szép és nemes feladat a tanárok gyöngyére vár. Vollmer tanár új módszerének lényege “Tanulás a való világban”… és –  Indulás a “zárt társadalmakba”. Az egész osztállyal, persze – üdvözlet a sitten. S ha még ez sem elég sulikezdésre, Stefan meglepetésére, váratlanul megjelenik a tantestületben egy új arc.

Ez az új német „Tanárok gyöngye” című sorozat meghódította Európát, nagyon népszerű és szinte minden komolyabb díjat besöpört a nemzetközi televíziós fesztiválokon. Most pedig az M2 Petőfi TV csatorna fiataljai és diákjai is láthatják október 14-től,  hétről-hétre szombat-vasárnap esténként.

Adás: M2 Petőfi TV, 2017.10.14-15. hétvégén este, ism. hajnal