Zenélő Magyarország

Zenélő Magyarország címmel három napos szabadtéri koncertsorozatot rendez Budapesten és 12 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara 2020. június 26 – 28. között.

♫♫♫♫♫

A veszélyhelyzet elmúltával a Magyar Rádió Művészeti Együttesei szabadtéri koncertek formájában csalogatják vissza az élő zene varázsát a mindennapokba.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara országjáró turnéba kezd ezen a hétvégén. Pénteken, június 26-án Budapesten 3 helyszínen, majd szombaton és vasárnap, június 27-én és 28-án az ország 12 különböző pontján zenélnek és énekelnek zenekari és énekkari művészeink kamara-formációkban.

A Zenélő Magyarország programsorozat érinti az ország mind a hét régióját.

A fővároson kívüli koncertek helyszínei úgy lettek kiválasztva, hogy jól megközelíthető, pezsgő, szabadtéri terek legyenek. A járókelők így kötetlenül élvezhetik a szépséges zenéket. A közönség a koncertek időpontjairól és helyszíneiről a radiomusic.hu honlapról, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek Facebook oldaláról, vagy a helyi sajtó segítségével tud tájékozódni.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei a koncertsorozatot július első hétvégéjén is folytatni kívánja.