catalogue cover_170

 

HÍREINK

 

ÍRJON NEKÜNK

KAPCSOLAT:

 

+36/1-7595009

DVD kiadványaink

100gy

 

Sajtó- és fotóarchívum: a 2012.18. hét eseményei sorozatfejlec 700
Május 4. A TŰZOLTÓK NAPJA MAGYARORSZÁGON

A hagyományoknak megfelelően 1991 óta ismét május 4-én ünneplik a Tűzoltók napját.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, s a ma tűzoltói számára is "Flórián, az egyszerű római katona testesíti meg az önfeláldozást és a bátorságot". A Magyar Tűzoltó Szövetség 1870-ben jött létre, a szervezet a tűzvédelem eszköz- és követelmény-rendszerének kidolgozásával, saját szaklap és segélyegylet alapításával, 1936-ban az első tűzvédelmi törvény kiharcolásával alapozta meg tekintélyét. Az új katasztrófavédelmi törvénnyel az eddigi, önkormányzati fenntartású hivatásos tűzoltóságok a katasztrófavédelmi szervezet részévé váltak, az ő munkájukat önkéntes tűzoltó egyesületek segítik. Napjainkban ezt a gyakran tragédiák kísérte hivatást csak az emberiesség, a másokért tevés és a hősies bátorság Szent Flórián-i hármas eszméje jegyében lehet teljesíteni.
tuzoltoknapja tuzoltoautoklanchid
Nyíregyháza, 2002. május 3.

Nyíregyháza belvárosában a Tűzoltók Napja alkalmából a tűzoltók, a mentők, a polgári védelem, a rendőrség és a katasztrófavédelem közreműködésével látványos bemutatót tartottak.
MTI Fotó
Budapest, 2001. május 06.

A tűzoltók védőszentjének, Szent Flóriánnak ünnepén tűzoltónapot rendeztek Budapesten. Szerkocsik felvonulása a Lánchídon.
MTI Fotó
Ha  a hét összes  eseményét szeretné megismerni, írjon a tartalomertekesites@mtva.hu címre, ha a tartalomhoz kapcsolódó kérdése, megjegyzése van írjon az info.archiv@mtva.hu címre.
100gy
A Sajtó és Fotóarchívum hírleveleinek archívuma ITT található.

A heti hírlevélre ITT lehet feliratkozni.
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com