Közleményeink

Március 9-től látható a Tóth János

Március 9-től látható a Tóth János 

Az MTVA és a Megafilm Service közös produkciója, a Tóth János című 52 részből álló, epizódonként 26 perces sorozat 2017. március 9-től hetente csütörtök esténként 20.30-tól lesz látható a Duna Televízión.

Az új sorozatban a korábban az M1, majd a Duna Televízió műsorán évek óta sikerrel futó Munkaügyekből jól ismert Tóth János (Mucsi Zoltán) élete válságba kerül. Miután Jánost munkahelyéről kirúgják, és anyja (Csoma Judit) összeköltözik húsz évvel fiatalabb szeretőjével (Kőszegi Ákos), hősünk kénytelen 55 évesen új életet kezdeni. Elhagyja a családi fészket és összebútorozik vidéki unokaöccsével, Molnár Balázzsal (Csémy Balázs). Az agglegény János, akiről egész életében anyja gondoskodott, és a fiatal vidéki fiú, aki épp most kezdi gyógyszerész tanulmányait a fővárosban, együtt indul el a felnőtté válás rögös útján. Munkavállalás, pénz, siker és szerelem a cél, de helyzetükön nem könnyít a felbukkanó takarítónő, Valika (Bozó Andi) és lobbanékony lánya, Szilvi (Rujder Vivien) vagy a kétes erkölcsű pszichológus-vállalkozó, Dr. Angyal (Szabó Simon) sem.

A sorozat főszerepében Mucsi Zoltán, Csémy Balázs, Kőszegi Ákos, Bozó Andrea, Rujder Vivien, László G. Attila, Csoma Judit, és Szabó Simon látható.

A forgatókönyveket vezető íróként az első 26 epizódban Litkai Gergely jegyzi, a sorozat második 26 epizódjának írásában pedig Lengyel Balázs vezetésével négyen osztoznak: Kovács András Péter, Vinnai András, Kormos Anett és Szabó Bori.

A sorozat vezető rendezői feladatait a Csak színház és más semmi első szériájából ismerős Nagypál Orsi látja el, mellette az eddig rövid- és dokumentumfilmekben jeleskedő, magát sorozatban elsőként kipróbáló Lakos Nóra dolgozik rendezőként.

 

Alkotók:

Kálomista Gábor – producer

Helmeczy Dorottya – line producer

Lengyel Balázs – vezető író

Kovács András Péter – forgatókönyvíró

Vinnai András – forgatókönyvíró

Kormos Anett – forgatókönyvíró

Szabó Bori – forgatókönyvíró

Nagypál Orsi – rendező

Lakos Nóra – rendező

Monori András – zeneszerző

Márton Balázs – vezető operatőr

Horváth Viktória – látványtervező

Holtai Gábor és Szőke Dániel – főcím

web és http://uj.megafilm.hu/2016/09/29/toth-janos-premier-2017-telen/

facebook elérhetőség https://www.facebook.com/TothJanossorozat/

Főcím: https://www.youtube.com/watch?v=8LzqfgD_zPY

youtube: https://www.youtube.com/watch?v=MzDVN2xnmJY&feature=youtu.be