Nemzeti Vágta, Szamba és Figaro házassága a közmédia hétvégi műsorán

Nemzeti Vágta, Szamba és Figaro házassága a közmédia hétvégi műsorán

 

Ezen a hétvégén újra lovasok foglalják el a Hősök terét és környékét. A Nemzeti Vágta izgalmas programokkal várja a családok apraja-nagyját: a közmédia sátránál az MTVA műsorvezetőivel találkozhatnak a helyszínre látogatók, a Fölszállott a páva színpadánál pedig táncházi mulatságban vehetnek részt szombaton és vasárnap egyaránt.

 

A televízió képernyője előtt is minőségi kikapcsolódást kínál a közmédia ezen a hétvégén. Szombaton délután egy órakor a Szamba című magyar filmszatírát láthatják nézőink a Dunán. Koltai Róbert filmjét Mikszáth regényéből ismert a Beszterce ostroma című film követi olyan színészóriásokkal, mint Tolnay Klári, vagy Básti Lajos.

 

A Duna Televízió 17.25-től élőben kapcsol a Nemzeti Vágta helyszínére, hogy egyórás összefoglaló keretén belül beszámoljon a nap eseményeiről.

 

A Duna World csatorna 14.55-től  Az üvegfestő – Róth Miksa művészete című dokumentumfilmet kínálja nézőinknek. Az M5 csatorna 19.50-től izgalmasnak ígérkező ismeretterjesztő filmmel készül: A természetfilm magyar találmány? címmel. A magaskultúra szerelmeseinek este tíz órától német operafilmet tartogat a csatorna: W. A. Mozart: Figaro házassága címmel, eredeti nyelven, magyar felirattal.

 

Vasárnap 16.25-től jelentkezik a Duna csatorna a Nemzeti Vágta második összefoglalójával. A helyszínen, a közmédia Fölszállott a páva színpadán Jászsági táncokkal találkozhatnak, de fellép Horváth Áron cimbalom muzsikával és Balogh Károly szólótánccal is. A teljesség igénye nélkül lesz Visai, Császárszállási, Gömöri Tánc, fellép a Cifra Táncegyüttes, aki pedig  egész hétvégén talpalávalót biztosítja, nem más mint a Zagyva Banda!

 

A vasárnap esti M2 Petőfi TV filmklubja este kilenctől francia-belga svájci koprodukcióval készül A hírnév ára címmel. Utána a Tetemre hívás című magyar kisjátékfilm következik 23.25-től. Az M5 csatorna könnyed vígjátékkal zárja a hetet, 21.15-től a Kvartett – A nagy négyes című angol filmet láthatják nézőink Dustin Hoffman rendezésében.