Közleményeink

On the Spot, Solti Karmesterverseny, Mezítláb a parkban és Melbourne '56 - hétvége a közmédia csatornáin

On the Spot, Solti Karmesterverseny, Mezítláb a parkban és Melbourne ’56 – hétvége a közmédia csatornáin


Szombaton reggel hattól újra Töf-töf elefánt várja a közmédia legfiatalabb nézőit az M2 csatornán, ezzel elstartol a reklámoktól mentes mesemaraton, mely  este negyed kilencig kínál erőszakmentes tartalmat az ország egész területén. A Dunán szombaton  13.45-től az 1999-es feldolgozású Hippolyt magyar vígjátékot láthatják nézőink Pogány Judit, Koltai Róbert és Eperjes Károly főszereplésével. A Hippolyt után romantikus magyar filmmel készül a csatorna: 15.20-tól a 2 x 2 néha 5 c. alkotást láthatják a közmédia nézői. Nem telhet el szombat a Gasztroangyal nélkül, a délután ötkor kezdődő ismeretterjesztő sorozat ezen a szombaton a Berenczei batátaszüretet fedezi fel Borbás Marcsival.

Szombat este életrajzi drámát kínál a Duna csatorna, 21.35-től Erin Brockovich – Zűrös természet című filmet láthatják nézőink. 23.50-től újra műsorra kerül az On the Spot díjnyertes magyar dokumentumfilm-sorozat legfrissebb évadának új része, a címe: Az ellenség gyermekei. A Duna World csatorna szombat délután dokumentumfilmekkel készül: 13.20-tól a 75 perc Fábri Zoltán filmrendezőről, majd 14.40-től a Rákosi Mátyás száműzetésben című magyar alkotást láthatják. Az M5 kulturális csatorna szombat este 20.50-kor pedig műsorára tűzi a Solti Nemzetközi Karmesterverseny első beszámolóját az előkészületekről.

Vasárnap 12.50-től a Luther, magyar animációs sorozat harmadik részét láthatják a Duna nézői. A sorozat elsősorban a 12 éven felüli fiatal korosztály számára készül, de összetettsége és réteges értelmezési lehetőségei a felnőttek számára is élményeket kínálnak. A megjelenítés a fametszet és a képregény ötvözésével hozza közel egymáshoz a középkort és mai, modern világunkat, ahogyan a reformáció 500. évfordulójára való készülésünk is egyszerre fókuszál a múlt eseményeire és a hagyományokra, és fordul hangsúlyos érdeklődéssel afelé, hogy milyen hatással van mindez az egyház jelenére és jövőjére.

Délután a hétfői nemzeti ünnepre hangolódva Melbourne ’56 – Olimpia és forradalom c. magyar dokumentumfilmet láthatnak a Dunán. Este kilenc órától a Botrány a birodalomban című életrajzi drámát, majd 22.50-től Az ördög ügyvédje  amerikai thrillert tűzi műsorára a csatorna. A Duna World az éjszakai kínálatába ezúttal lengyel dokumentumfilmet kínál a II. János Pál – A fehér ruhás vándor címmel. Az M3 csatorna a Mezítláb a parkban c. amerikai filmklasszikussal várja nézőit 19.25-től.

Az M2 Petőfi TV szombaton 20.15-től a Tanárok gyöngye német vígjátékot, majd a vasárnap esti filmklubban a Vigyázz, mit kívánsz! című amerikai thrillert kínálja. Vasárnap éjjel 23.15-től a Grand Prix magyar kisjátékfilmet láthatják az M2 Petőfi TV nézői Sós Bálint Dávid rendezésében.