Gasztroangyal, Mona Lisa, Solti Karmesterverseny és Ludas Matyi a közmédia hétvégi műsorán

Gasztroangyal, Mona Lisa, Solti Karmesterverseny és Ludas Matyi a közmédia hétvégi műsorán

 

Ezen a hétvégén is számos szórakoztató, ismeretterjesztő és kulturális kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a közmédia csatornái.

Szombaton 17 órától láthatják a Gasztroangyalt a Duna nézői. Borbás Marcsi ismeretterjesztő sorozatában ezúttal Takács Lajossal közös szatmári gasztrotúrát követhetnek nyomon a képernyők előtt ülők. Mona Lisa mosolya címmel 21.10-től romantikus vígjátékot tűz műsorára a közmédia főcsatornája. A nagysikerű amerikai filmben olyan színésztehetségekkel találkozhatnak, mint Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, vagy Maggie Gyllenhaal. Nagyok címmel vetít dokumentumsorozatot a Duna World szombaton 9.40-től. Az aktuális rész Haumann Péter színművész életét és munkásságát foglalja össze.

A sóhercegnő címmel 15.40-től láthatnak német mesefilmet a legkisebbek az M2 gyerekcsatornán. Stefan Vollmer, a sajátos nevelési módszereket alkalmazó Tanárok gyöngye kalandjai 20.15-től folytatódnak az M2 Petőfi TV-n.

A Ludas Matyi című 1949-es magyar játékfilmet Pártos Erzsi, Horváth Teri, Solthy György és Soós Imre főszereplésével szombaton este 19.40-től láthatják az M3 retro csatorna nézői. Az M5 oktatási, ismeretterjesztő és kulturális csatornán 16.25-től folytatódik a Tőkéczki és Takaró: történelem és irodalom mindenkinek című műsor. A neves Solti Nemzetközi Karmesterverseny második elődöntőjét pedig 20.45-től tekinthetik meg az M5 nézői.

A Magyarország, szeretlek! című nagysikerű vetélkedő műsort vasárnap este 19.35-től tűzi műsorára a Duna. A következő fordulóban Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megye csapatai mérik össze tudásukat.

Újabb történetek Lármafalváról címmel 18.15-től svéd családi filmet kínál az M2 a legkisebbeknek és az idősebbeknek egyaránt. Az M2 Petőfi TV vasárnap esti filmklubjában pedig Joséphine címmel francia vígjátékot láthatnak 21.10-től a nézők.

A pénz hatalmának hatásairól szóló Pisztácia című 1996-os filmet vasárnap este 19.40-től láthatják az M3 nézői Kováts Adél, Hernádi Judit és Gálffi László főszereplésével. A Régimódi történet című Szabó Magda művéből készült tévéjáték hatodik részét 20.15-től vetíti az M5, tisztelegve az írónő munkássága előtt.  Főszerepben továbbra is Gubás Gabi és Nagy Ervin látható.