Csárdáskirálynő, Top Gun és Vad Magyarország - A vizek birodalma a közmédia hétvégi műsorán

Csárdáskirálynő, Top Gun és Vad Magyarország – A vizek birodalma a közmédia hétvégi műsorán

 

A Duna Televízió szombat délután klasszikus operettfilmmel készül: a Csárdáskirálynő NSZK-magyar koprodukciót 15.10-től láthatják a közmédia nézői. Délután öt órától érkezik a Gasztroangyal, most szombaton Eszék ízvilágával készül elvarázsolni nézőit Borbás Marcsi. Este hét órától a Top Gun szupermozit élvezhetik Tom Cruise és Kelly McGillis főszereplésével a Duna kínálatában.

A Duna World szombat délelőtt fél tizenkettőkor olasz-magyar történelmi filmmel készül: a Julianus barát első részét 11.30-tól láthatják a nézőink. 13.20-tól a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar éremművész, szobrászművész, érdemes művészről láthatnak a Kőbárka – Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész stációi címmel művészeti műsort a csatorna nézői.

Ezt követi a Békéssámson hősei című magyar dokumentumfilm. 1952-ben a magyar embereknek már egy önálló gondolatért is iszonyatos árat kellett fizetniük, egy ilyen veszedelmes légkörben pár fiatal egészen merész eszközökhöz nyúlt, hogy kiálljon a szabadságért és a közösségért. Az ő történetüket ismerhetik meg 14.50-től a Duna World kínálatában.

Az M2 gyerekcsatorna reggel hattól A kiscsacsi kalandjai, magyar bábfilmsorozattal várja fiatal közönségét. A reggeli mellé ajánljuk továbbá az M5 műsorán az Ismerd meg játékos vetélkedőt, illetve nem maradhat hétvége Hétvégi belépő nélkül az M5 csatornán. Ha szombat, akkor Solti Nemzetközi Karmesterverseny. A megmérettetés az elődöntőkhöz érkezett, a kulturális adó műsorán 20.45-től követheti a versenyzők szereplését.

Az M2 Petőfi TV szombat esti kínálatában koncerteket talál az érdeklődő: 22.45-től a Compact Disco zenél a Müpából, majd őket követi a Jagwar Ma az Akvárium Stage Pass színpadán.

Vasárnap is klasszikussal készül a Duna csatorna.15.35-től Egy szoknya, egy nadrág c. magyar vígjátékot láthatják Turay Ida, Csikós Rózsi, Mihályi Ernő és Latabár Kálmán főszereplésével. A Duna World műsorában magyar szenteket találunk vasárnap délután. a Magyar szentek és boldogok – Szent királylányok című ismeretterjesztő filmet láthatják. A magyar női szentek egyedülálló sajátossága, hogy egy középkori és egy XX. századi kivételt leszámítva mind királyi vérből valók, ezzel kiemelkedve más országok női szentjeinek közösségéből.

Az M5 csatorna vasárnap délután természetfilmekkel készül, elsőként délután öttől az Attenborough – 60 év a vadonban, Törékeny bolygónk című angol sorozatot, majd este hat órától az M5  Televízió bemutatja a Vad Magyarország – A vizek birodalma című német-magyar alkotást. Október ötödikén a közmédia kamerái rögzítették a Szabó Magda: Az ajtó regényének színházi adaptációját a Csokonai Színház jóvoltából. A különleges alkalommal játszott előadást vasárnap este az írónő halálának 10. évfordulóján 20.10-től láthatják a közmédia nézői az M5 csatornán.

Az M2 Petőfi TV vasárnap esti filmklubjában ezen a héten Joe Carnahan rendezését láthatják nézőink. A fehér pokol című film a vadonnal való küzdelmet mutatja be Liam Neeson főszereplésével.