Közleményeink

Időutazás az Akusztik színpadán

Időutazás az Akusztik színpadán 

Örökzöldek a Hot Jazz Band jóvoltából

Az Akusztik 18 éve hozza el minden hazai háztartásba a magyar könnyűzene legjavát. 2017. november 20-tól már az M2 Petőfi TV hétfő esti kínálatában is megtalálja a néző a vasárnapi Petőfi Rádióban játszott fellépéseket. December 11-én hétfőn 22.40-től a Hot Jazz Band tesz meg mindent azért, hogy elvarázsolja közönségét.

 

A zenekarról:

“Az 1985-ben alapított Hot Jazz Band egyedülálló eredményeket, páratlan karriert tudhat magáénak. A hat zenész mégis a legbüszkébb arra lehet, hogy eredeti célkitűzésük, hogy újra életre keltsék, megismertessék és megszerettessék a jazzkorszak hangzásvilágát, elérte célját.

A megalakuláskor még főként dixielandet játszó zenészek hamar rájöttek, hogy ez a műfaj sokkal gazdagabb, mint az elsőre megismert, elpufogtatott dixieland repertoár. Az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek muzsikája talán a legszínesebb könnyűzenei műfaj. A méltán népszerű charleston, shimmy, fox trott táncok, a ’20-as évek gramofonos hangzása, a ’30-as évek fox, szving táncok lüktető, szvinges zenéje és a ’40-es évek szving és amerikai dixieland revival stílusai keltek életre általuk.” (https://hotjazzband.hu/biografia)

 

A hétfői adásban a Hot Jazz Band négy tagjával élvezheti a néző az egyedi előadásmóddal megfűszerezett Kabos, Jávor, Karády filmek zenei világát megidéző koncertet. A közel egy órás akusztikus időutazáson felcsendül az Oda vagyok magáért és a Meseautó örökzöld sláger is.

A Hot Jazz Band Akusztik fellépését december 11-én hétfőn 22.40-től az M2 Petőfi TV kínálatában láthatják a rajongók. Nincs TV vagy rádió a közelben? Streameldheted élőben a közmédia műsorait a mediaklikk.hu oldalról, a koncertet pedig keddtől megtalálod az M2 Petőfi TV YouTube csatornáján is.