Közleményeink

90. Oscar-gála élőben a Duna Televízió műsorán

90. Oscar-gála élőben a Duna Televízió műsorán

 

Szombaton debütáló Bringás Brigantik és a Csak színház és más semmi új évada a közmédia hétvégi kínálatában

 

Nyolcrészes országjáró biciklitúrára invitál a Duna Televízió szombatonként 12.50-től Bringás Brigantik címmel. Szó lesz a tudatos kerékpározásról, KRESZ alapismeretekről, valamint a kerékpározás egészségre gyakorolt jótékony hatásáról is. Szombat este a Dunán indul a Csak színház és más semmi harmadik évada 19.30-tól, így mostantól hat szombaton átívelve követhetik nézőink Schell Judit és Csányi Sándor főszereplésével az eseményeket. Este fél kilenctől az 1999-es Hippolyt feldolgozást tűzi műsorára a csatorna, majd egy amerikai filmklasszikussal erősít, nézőink megszakítások nélkül élvezhetik a Taxisofőr című filmet Rober De Niro főszereplésével.

 

A Duna World a Palicsi Televíziós Szemle díjazott alkotásaival készül este nyolc órától Dokuzóna címmel, míg az M5 műsorán 20.45-től a Polgár lányok, magyar-izraeli dokumentumfilm premierjét láthatják a közmédia nézői. Szombat estére koncertekkel készül a M2 Petőfi TV, elsőként a Pál Utcai Fiúk, majd a John Langan Band 2017-es Sziget Fesztivál fellépését vetíti a csatorna.  

 

Vasárnap 12.45-től újra Jó ebédhez szól a nóta a Duna Televízióban, majd A művészet templomai – Botticelli: Dante pokla című ismeretterjesztő filmmel készül a csatorna. A régészet iránt érdeklőket várja a Duna World csatorna 13.55-től a Fibulák és fabulák – avagy leletek a régészetről című alkotással.

 

Délután öt órától A Vasfüggöny – Európa zöld szalagja című dokumentumfilmmel vár mindenkit az M5 csatorna: A Jeges-tengertől a Földközi-tengerig húzódó Vasfüggöny egykor a világ egyik legjobban őrzött része volt. Az Európát évtizedeken át kettéválasztó övezet ma egy olyan különleges természeti értékekkel rendelkező zöld sáv, amely összeköt élettereket és országokat. Este hat órától a Budapest inferno – A Molnár János-barlang titka dokumentumfilmet láthatják az M5 nézői.

 

A Duna Televízió vasárnap este élőben közvetíti a 90. Oscar-gálát. Előtte 21.05-től, az Oscar-díjas Casablanca c. filmet, majd Enyedi Ildikó rendezését, a 11 magyar és nemzetközi díjat elnyert Simon a mágus című magyar-francia koprodukciót vetíti a csatorna Andorai Péter, Julie Delarme és Halász Péter főszereplésével. 0.25-től Kraszkó Zita,  az Oscar-est hazai házigazdája, valamint Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor filmszakértők köszöntik a nézőket a Duna Televízió műsorán. Szorítsunk együtt a magyar sikerért!