Weiss Manfréd család története, Corvin-láncos kitüntettek, és A napfény íze a közmédia hétvégi kínálatában

Weiss Manfréd család története, Corvin-láncos kitüntettek, és A napfény íze a közmédia hétvégi kínálatában

 

A hétvége nem maradhat Család-barát és Jó ebédhez szól a nóta nélkül, de a közmédia csatornái készülnek nemzetiségi filmekkel is, illetve megtudhatjuk azt is, hogyan kerültek magyarok a Holdra.

Szombaton a Déli Híradó után, 12.50-től érkezik a Bringás Brigantik hetedik része a Duna Televízió képernyőjére. Délután öttől Borbás Marcsi és stábja a Gasztroangyal bevezeti nézőinket a Bartók Béla út kulináris rejtelmeibe, majd 19.35-től érkezik az Egynyári kaland második évadának első része “Nem ez volt megbeszélve” címmel.

A Duna World szombat délutáni kínálatában találják nézőink a Corvin-láncos Huszti Péter színművészről készült riportfilmet, melyet  16.20-tól a Hit, erkölcs és hűség – A Magyar Corvin – lánc kitüntetettjei című sorozat ötödik részeként láthatnak az érdeklődők.

Este nyolc órától a Dokuzóna c. műsorunk a Duna World csatornán hétről hétre a hazánkban élő nemzetiségek történetét, hétköznapjait, érdekes személyiségeit bemutató filmalkotásokkal készül. Április 14-én két portrét mutatunk be. Először Momčilo Tapavica, az első szerb olimpikon életútját követhetjük nyomon, majd Orosz Klaudia bolgár származású bábtervező munkájáról és a hozzáfűződő viszonyáról tudhatunk meg többet.

Az M5 csatorna délután öttől természetfilmmel, A nagy kékség varázsa sorozat Észak-Amerikát bemutató részével várja közönségét. Ezen a hétvégén az M5 Az élet ára – a Weiss Manfréd család története c. kétrészes dokumentumfilmet tűzi műsorára, melynek az első részét szombat este hat órakor láthatják nézőink.

A reklámoktól mentes M2 gyerekcsatorna hajnali öt órától várja kis közönségét. A mesemaratont egy magyar klasszikussal a Kukori és Kotkoda rajzfilmmel indítja, majd délután 14.50-től az M2 képernyőjén a Grimm meséiből: Hófehérke, német mesefilm feldolgozást láthatják nézőink. Estére már M2 Petőfi TV-ként a jazz műfaj kedvelői itt találják 22.45-től a Müpart – David Sanborn Band koncertfilmet, majd 0.45-től a Headhunterz – Balaton Sound 2017-es fellépését láthatják országosan, akár HD minőségben is az M2 Petőfi TV kínálatában.

Vasárnap a Déli Híradó után, 12.50-kor érkezik a Jó ebédhez szól a nóta a Dunán, majd a zenés szieszta után egy különleges dokumentumfilmet, a Magyarok a Holdon c. alkotást ajánljuk nézőink figyelmébe. A 13.50-kor a Duna World csatornán kezdődő, Vereczkei Zsolt által rendezett filmből kiderül, hogy milyen kapcsolatban állunk a földönkívüli holdjárókkal, melyek annak dacára, hogy egy lóerősek, mégis a legdrágábbként vannak számon tartva.

Este hat órakor az M5 csatorna kínálatában ott találjuk a Weiss Manfréd családját bemutató dokumentumfilm második részét. A vasárnap este a Dunán A napfény íze c. történelmi filmmel indul, míg az M2 Petőfi TV este kilenc órakor kezdődő Filmklubjában az Azután, amerikai filmdrámát láthatják nézőink. Az M5 kultúradó 21.15-től új-zélandi filmet tűz műsorára Összetörve címmel.

Műsoraink az intertneten keresztül is streamelhetőek, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek mindenki számára a mediaklikk.hu oldalon. Kellemes hétvégét kíván a közmédia!