100 éves tanárlegenda, Mészáros Ági 100 és a Virágnyelv - hétvége a közmédiával

100 éves tanárlegenda, Mészáros Ági 100 és a Virágnyelv – hétvége a közmédiával

 

100 éve született Mészáros Ági színésznő. A Duna Televízió szombat délután 15.30-tól Dandin György, avagy a megcsúfolt férj című magyar vígjátékkal emlékezik a kétszeres Kossuth-díjas magyar színművésznőre, érdemes és kiváló művészre. 

Várkonyi Zoltán Moliére feldolgozása után délután öt órától érkezik a Gasztroangyal, a Nálunk élő külföldiek c. résszel. Szombat este 19.35-től érkezik az Egynyári kaland harmadik évadának 2. része, Ami tilos címmel. A Duna World csatornán napközben az Egy egyedi eset – Szalai Györgyi portréfilmet, majd este nyolc órától a Dokuzóna című, nemzetiségi dokumentumfilm válogatást ajánljuk. Az M2 Petőfi TV műsorán 22.45-től a Magna Cum Laude, majd éjféltől a Jewish Monkey ad koncertet.

Az M3 csatorna vasárnap 10-től a Darabokra szaggatol c. dokumentumfilm sorozat negyedik részét ajánljuk, fókuszban az erdélyi arisztokrácia szétszórattatása. Az M5 csatornán 18.30-tól Szentágothai János – ahogy a tanítványok emlékeznek címmel Dr. Székely György, Dr. Hámori József és Dr. Halász Béla akadémikusok emlékeznek Szentágothai János pályafutására.

 

Vasárnap 18.35-től érkezik háromszor öt percben a Hej Páva ötperces beharangozója a Duna Televízió műsorára. Elsőként a Cruz Heather Laura – Demarcsek Dániel: Szatmári cigánytáncok (Novák Péter), majd a Bodó Tímea Emese: Gyimesi keserves (Sebő Ferenc), végül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes jóvoltából a Hortobágyi pásztortáncok és friss csárdás (Berecz András) produkciót láthatják nézőink. 19.00-tól a Nemzeti Összetartozás Napjának előestéjén ünnepi koncerttel jelentkezik élőben a Duna Televízió az Országház Kupolaterméből.

 

Az M2 Petőfi TV vasárnap esti filmklubjában 21.05-től a Mrs. Brown, életrajzi drámát, majd 22.55-től a Virágnyelv c. magyar animációs filmet, míg az M5 csatornán 21.15-től a Csodálatos Boccaccio, olasz-francia történelmi drámát láthatják nézőink.