Magyarország, szeretlek! döntő, Gasztroangyal és Hunnovációk a közmédia hétvégi műsorán

Magyarország, szeretlek! döntő, Gasztroangyal és Hunnovációk a közmédia hétvégi műsorán

 

Gasztronómiával, magazinműsorral, vetélkedővel, filmekkel, mese- és koncertfilmekkel, oktatási és kulturális tartalommal, illetve ismeretterjesztéssel várja nézőit a közmédia ezen a hétvégén.

 

Szombaton a Gasztroangyal válogató adása 17 órától kezdődik a Duna Televízió műsorán. Borbás Marcsiék ezúttal a legkedveltebb recepteknek és a házi csoki csíkmadarasi elkészítési módjának néznek utána. A Szent György és a sárkány című kalandfilm 20.35-től látható az adón Patrick Swayze és James Purefoy főszereplésével. Az Ízőrzők című műsor ezúttal Halimba település gasztronómiájáról számol be 19.15-től a Duna World csatornán.

Grimm meséiből: Lumpenstikli címmel 14.50-től várja a kicsiket és a nagyokat az M2 gyerekcsatorna. Az MR2 Akusztik+ a Müpából következő adásában a Fugato Orchestra koncertjét láthatják 22.45-től az M2 Petőfi TV nézői. A Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfort 21.15-től Bujtor István és Kern András főszereplésével, A három testőr Afrikában című magyar vígjátékot pedig 22.25-től Koncz Gábor és Szilágyi István főszereplésével tekinthetik meg az M3 retrocsatorna nézői. A Hunnovációk című kutatás-fejlesztésről szóló ismeretterjesztő film 18 órakor kezdődik az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatornán.

Vasárnap a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő döntőjében Szigetköz-Győr-Pannonhalma térsége és Bükk térségének csapatai mérik össze képességeiket 19.30-tól a Duna Televízió műsorán. Ezt követően, 21.05-től az V. Henrik című filmdrámát Kenneth Branagh és Derek Jacobi főszereplésével láthatják a nézők ugyanezen a csatornán. A szórványmagyarság életét bemutató Öt kontinens magazinműsor legújabb adását 18.50-től tűzi műsorára a Duna World.

A csillagtallérok című családi filmet 14.50-től vetíti az M2 gyerekcsatorna. A mi drága kisfiunk címmel 21.10-től amerikai filmdrámát tűz műsorára az M2 Petőfi TV filmklubja Maria Bello és Michael Sheen főszereplésével. A Mese a 12 találatról Psota Irén és Somló István főszereplésével 19.35-től, a Zsaruvér és csigavér harmadik része pedig 21.15-től követhető az M3 műsorán. A Rio, szeretlek! című romantikus filmet Rodrigo Santoro és Ryan Kwanten főszereplésével 21.15-től láthatják az M5 kulturális televízió nézői.

A közmédia legtöbb műsora az interneten keresztül is követhető, illetve korlátozott ideig visszanézhető a www.mediaklikk.hu oldalon.