Közleményeink

Új igazgató az M5 Kulturális csatorna élén: “Magyarságunk szolgálata a mi küldetésünk.”

Új igazgató az M5 Kulturális csatorna élén: “Magyarságunk szolgálata a mi küldetésünk.”

Július 16-tól Siklósi Beatrix, az MTVA kiemelt programok, valamint kisebbségi- és határon túli műsorok főszerkesztője veszi át Magyarország legfiatalabb közszolgálati csatornájának irányítását.

Az M5 országos csatorna a médiapiacon egyedülálló szerepet vívott ki magának a magyar és nemzetközi edukációs, ismeretterjesztő, tudományos, kulturális kínálatával. Az első, közel két esztendő a csatorna indulását, megerősödését volt hivatott elérni, míg a következő időszak legfontosabb feladata, hogy az M5 nemcsak értékes felülete, hanem meghatározója is legyen a magyar kulturális életnek, s mellette az oktatási és ismeretterjesztő televíziós produkcióknak.

A csatorna új vezetője szerint az M5 olyan kezdeményezése a 21. századi magyar közszolgálati televíziózásnak, amelyben különös figyelmet kell fordítani anyanyelvünk megőrzésére és használatára, hagyományaink továbbadására gyermekeinknek és unokáinknak, valamint az igényes szórakoztatás biztosítására a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarságnak.

“Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség…” – írta versében Sajó Sándor. Éppen ezért sem magyarságunkról, sem nyelvünkről, sem kulturális értékeinkről, sem zsidó-keresztény gyökerű európaiságunkról nem mondhatunk le! Ezek szolgálata a mi küldetésünk.” – közölte az új M5 Igazgató, aki hozzátette: “Hamarosan be fogjuk mutatni a teljes csatornát érintő új programunkat, amely sok tekintetben alapozni fog az eddig elért eredményekre.”

Siklósi Beatrix 1981 óta meghatározó személyisége a magyar médiának. Új megbízása mellett emblematikus műsorait, kiemelt projektjeit – köztük a közmédia jótékonyságú műsorát, a “Jónak lenni jó!-t tovább koordinálja.

Az eddigi vezető, Dér Ágnes a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-nél folytatja pályafutását, a kisebbségi és határon túli főszerkesztői feladatokat Mucsányi János, a vallási főszerkesztőség vezetője veszi át Siklósi Beatrixtól.