Magyarország, szeretlek! – újra a Dunán

Magyarország, szeretlek! – újra a Dunán

IMG_3116 Fotó: Kaszner Nikolett

A Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült filmeket vetít az M5 és a Duna World ezen a hétvégén.

Szombaton a Nicolas az iskolában című vígjáték 19.35-től, A Bécsi Filharmonikus Zenekar nyáresti hangversenye a Schönbrunni kastélyparkban 21.15-től látható a Duna Televízió képernyőjén. A Jazz Akusztik a Kozma Orsi Quartet koncertfilmjét tűzi műsorra 22.45-től az M2 Petőfi TV-n. A Györgyike, drága gyermek című filmet Schütz Ila és Sztankay István főszereplésével 17.30-tól,A tőrbe csalt Blanco Posnet című tévéjátékot Sztankay István főszereplésével pedig 23.50-től követhetik az M3 retrocsatorna nézői. A Magyar Média Mecenatúra Programjában készült Szabó Magda világsikere című dokumentumfilmet 18 órától vetíti az M5 kulturális televízió. A film Szabó Magda, a legtöbbet fordított magyar író külföldi ismertségét és elismertségét állítja fókuszba.

Vasárnap a BBC sávban a Rítusok című angol dokumentumfilm első részét 13.15-től láthatják a Duna Televízió nézői, 19.30-tól pedig visszatér a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő a képernyőre. Az ütközetben az M2 Petőfi TV és az M5 kulturális televízió műsorvezetői, illetve az M4 Sport arcai mérkőznek egymással. A Magyar Média Mecenatúra által támogatott Emberségesnek lenni kötelességem című dokumentumfilm első részét 21.35-től láthatják a Duna World nézői. A dokumentumfilm egy anya és gyermeke, valamint az életüket megmentő rendőrtiszt történetén keresztül mutatja be 1944 Magyarországát.

A kormányzóválasztás című filmet Richard Dreyfuss főszereplésével 21.10-től tűzi műsorára az M2 Petőfi TV filmklubja. A Madárkák című 1971-ben készült filmszatírát Schütz Ila főszereplésével 20.30-tól követhetik az M3 csatorna nézői. A Balaton hullámain címmel 18 órától dokumentumfilmet vetít a vitorlázásról az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna.

IMG_3222 Fotó: Kaszner Nikolett

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.