Közleményeink

Közlemény

Közlemény

A Közszolgálati Költségvetési Tanács ülése

Időpont: 2018. június 11. napja, 11:00
Helyszín: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (a továbbiakban: MTVA), 1037 Budapest, Kunigunda útja 64., A/4001. tárgyaló
Tárgy: A Közszolgálati Költségvetési Tanács (a továbbiakban: KKT) ülése


Jelenlévő tagok:
Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója, a KKT elnöke
Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a KKT tagja
Dr. Báger Gusztáv, a KKT tagja, az Állami Számvevőszék elnöke által delegálva


Meghívottak:
Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke
Sorbán János, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gazdasági igazgatója (az ülésen helyettesítette Hidasi Gábor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Tervezési és Kontrolling Főosztályának főosztályvezetője)

Kovács Gergely az MTVA kabinetvezetője

dr. Nagy Csilla jegyzőkönyv-vezető

Napirend:
1.) Az MTVA 2018. I-III. havi erőforrásainak felhasználásáról szóló beszámolója (nézettségi adatok, reklámbevételek, létszám, műsorperc statisztikák, előírt kvóták teljesülése, műsorköltségek műfajok és csatornák szerinti bontásban)

2.) A z Mttv. 108. § (2) bekezdése szerinti, 2019. évre vonatkozó javaslat a médiatartalmak készítésére és beszerzésére fordítandó összegre

3.) Egyebek

 1/2018.06.11. számú KKT határozat
A Közszolgálati Költségvetési Tanács egyhangúlag, 3 szavazattal elfogadta az Alap 2018. I-III. havi erőforrásainak felhasználásáról szóló beszámolóját.

 2/2018.06.11. számú KKT határozat
A Közszolgálati Költségvetési Tanács az MTVA az Mttv. 108. § (2) bekezdése szerinti javaslatát – az Mttv. 136. § (3) bekezdésében meghatározott források alapján a 2019. évre vonatkozóan a médiatartalmak készítésére és beszerzésére fordítandó összegre vonatkozóan – egyhangúlag, 3 szavazattal elfogadta.

A KKT véleménye szerint az MTVA médiatartalmak készítésére és beszerzésére fordítandó összegre vonatkozó javaslata az Mttv.-ben, a Közszolgálati Kódexben és a közszolgálati médiaszolgáltató stratégiai terveiben meghatározott közszolgálati célokkal, tervekkel összhangban áll, a közszolgálati médiaszolgáltató különleges feladatait figyelembe veszi.

 Az ülés 12:25 órakor fejeződött be.