A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek a napja a Bartók Rádióban!

Szeptember utolsó hétvégéjén a zenéé lesz a főszerep. Népzene, operett, komoly- és könnyűzene mind megtalálhatók az őszi palettán.

 A zene világnapjához (október 1-hez) legközelebbi szombaton, szeptember 29-én, immár másodszor rendezi meg a Bartók Rádió a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek napját. Bemutatkozik mind a három együttes, a Gyermekkórus, az Énekkar – és idén először – a Szimfonikus Zenekar is. A muzsikusok kamaraformációkban is fellépnek a Márványteremben és a 6-os stúdióban a 14.00 órától 21.30-ig megrendezett koncerteken, amelyek többsége a nagyközönség számára is ingyenesen megtekinthető., valamint Az előadásokat a Bartók Rádió élő közvetítésének köszönhetően a Kárpát-medence egész területén élvezhetik a hallgatók.

MRME_fotó_felvégi_andrea Magyar Rádió Művészeti Együttesei
Fotó: Felvégi Andrea

A Dankó Rádió Túl az Óperencián című operett műsorának e heti adásaiban Hegedűs Valér zongora- és orgonaművésszel találkozhatnak a hallgatók a hétvége mindkét napján 9.04-től és 18.04-től. Szeptember 29-én és szeptember 30-án este a népzene rajongói örülhetnek: a szokásos időben 20.04 perckor kezdődik a Táncházban. Természetesen ezen a hétvégén is Jó ebédhez szól a nóta 12.30-tól. A vasárnapi menü elkészítéséhez segítség lehet a szombati Gasztroangyal 17.00-tól a Duna Televízión.

Aki napjaink zenéjével töltené a hétvégét, az M2 Petőfi TV műsorán talál kedvére valót. A Jazz Akusztikban szombaton 22.45-től a 2016-ban alakult Solati Music zenél. Saját szerzeményeik az r’n’b, a soul és a jazz műfaji jellemzőit ötvözik, korszerű, innovatív módon, egyedi hangzásvilággal. Közvetlenül utánuk az Akvárium Stage Pass adásában a Hurts Volt Fesztiválon adott koncertjét láthatják.

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.