200. adását ünnepli a Honfoglaló a Dunán

200. adását ünnepli a Honfoglaló a Dunán

Október 11-én jubileumi adással várja a nézőket a Honfoglaló a Duna Televízió műsorán.

200. adásához érkezett a Honfoglaló, a népszerű magyar fejlesztésű online területhódító kvíz televíziós változata a Dunán. A játék eddig története során hatalmas ütközeteket, izgalmas taktikai lépéseket, masszív vártámadásokat láthattak a nézők. Az elmúlt tíz hónapban több mint 13 ezren jelentkeztek a Honfoglalóba, 430 játékos mérte össze tudását, összesen 5670 kérdés hangzott el és a győztesek több mint 227 millió forintot vittek haza. Az eddigi ütközetek során 19 alkalommal fordult elő, hogy egy-egy játékosnak sikerült meghódítania Magyarország összes megyéjét. A vetélkedő történetében a 190. adásban fordult elő először, hogy a játék a harmadik hódítási körben véget ért, mert a győztes játékos, Komenda Roland nevető harmadikként úgy foglalta el az összes megyét, hogy játékostársai egymást támadták folyamatosan, végül alulmaradtak.

Honfoglaló_200_Fotó_Bara_Sz

Fotó: Bara Szilvia

Az első Szuperbajnokság abszolút győzteseBoros Márton volt, aki 30 millió forintos csúcsnyereménnyel távozott a játékból, miután több fordulón keresztül minden ellenfelét kiütötte. A Honfoglalóban hamarosan újabb Szuperbajnokság kezdődik, hogy év végén újabb abszolút győztes születhessen, akire szintén 30 millió forintos nyeremény vár. A végső győzelemért folytatott küzdelem minden hétköznap este a Duna Televízió képernyőjén látható.

„Izgatottan készülünk a második Szuperbajnokságra és a következő kétszáz Honfoglalóra. A játék során igyekszem önmagam lenni és mindig törekszem arra, hogy megtaláljam a hangot a hadvezérekkel. Az eddigi legkedvesebb emlékem a gyereknapi adás volt, amikor ifjoncok jöttek játszani. Roppant bájosak voltak, így már most várom a következő gyereknapot. A futball-világbajnokság témájában rendezett különkiadásban nagyon izgalmas volt számomra a sok-sok labdarúgással kapcsolatos kérdés, olyannyira, hogy legszívesebben én is játékosnak álltam volna” – árulta el Szente Vajk a jubileumi adás felvételét követően.

Majd hozzátette, hogy ősztől két új segítséggel bővült a Honfoglaló lehetőségeinek tárháza, melynek egyike a területcsere, amely abszolút feldobja a játék menetét, hiszen ezzel akár már a második körben is szóba jöhet a vártámadás. „Sok stratégiát megfigyeltem az elmúlt időszakban és azt tapasztaltam, hogy nem mindegyik kifizetődő. Rossz taktika a bátortalanság és a felesleges megyetámadás. Fontos, hogy a játékos figyelje, hányadik helyen áll és milyen színnel játszik, aminek a sorra kerülés miatt van jelentősége. Otthon egyébként én is gyakran játszom a családdal Honfoglalót” – mondta el Szente Vajk.

Honfoglaló – ahol a tudás valóban hatalom! Minden hétköznap 19.30-tól a Dunán.