Hétvégi országos premierek: Indul az Aranyok Aranya a Dunán és az Operaláz - Az Operaház titkai és újjászületése az M5 műsorán

Izgalmas nyomozás 7 európai ország 33 városában Arany János művei nyomában – országos premier: 2018. október 28-án, vasárnap 14.15 órakor a Duna Televízió műsorán, míg az M5 kínálatában vasárnap este tíztől indul az Operaláz – Az Operaház titkai és újjászületése, mely minden izgalmas részletet feltár a Magyar Állami Operaház felújításával kapcsolatban. 

A Duna Televízión vasárnap debütáló Aranyok Aranya című formabontó ismeretterjesztő sorozatban Ugron Zsolna író és két elismert magyar történész, Várkonyi Gábor és Csorba László arra vállalkozik, hogy bejárja Arany János történelmi balladáinak és életének fontos helyszíneit a költő 200. születésének évfordulója alkalmából. Amíg Ugron Zsolnát a karakterek érdeklik, kikről is szólnak a művek, addig Várkonyi Gábor a történelmi tényekre helyezi a hangsúlyt, Csorba László pedig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel és bizonyítja be, miért Arany az Aranyok Aranya, ahogy Petőfi Sándor nevezte.

arany_janos_portre Arany János

Az M5 kulturális csatorna is újdonságokkal várja a nézőket. Szombaton 15.45-től láthatják a  Multiverzum – A tudomány határtalan! című műsor első epizódját. A Multiverzum a tudományos eredmények- és kalandok műsora. Változatos témákkal jelentkezik a biológiatudománytól, a mechatronikán át egészen a történettudomány legújabb felfedezéseiig. Vasárnap este 22.00-tól pedig az Operaház felújításának kulisszái mögé pillanthatnak be az érdeklődők Zoboki Gábor építészmérnök kalauzolásával. A havonként jelentkező építészeti műsorban megmutatják, hogy hol tart az építkezés, milyen titkokat rejtenek a ház falai.

Aki napjaink zenéjével töltené a hétvégét, az M2 Petőfi TV műsorán talál kedvére valót. A Jazz Akusztikban szombaton 22.45-től Barabás Lőrinc Quartet zenél. Közvetlenül utánuk az Akvárium Stage Pass adásában a Clock Machine Volt Fesztiválon adott koncertjét láthatják. Vasárnap ugyanitt Marion Cotillarddal a főszerepben a Két nap, egy éjszaka című belga filmdrámát tekinthetik meg 21.05-ös kezdettel.

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.