Csíksomlyói passió a Duna Televízió műsorán

A Duna Televízió műsorán november első napján 20.05-től a Vidnyánszky Attila által rendezett és Zsuráfszky Zoltán által koreografált Csíksomlyói passió előadását láthatják a nézők a csíksomlyói Nyeregből. Ezt megelőzően a Csíksomlyói passió –Az előkészületek a kulisszák mögé enged bepillantást az érdeklődőknek 19.30-tól. Pénteken pedig a Fölszállott a páva – A Döntők Döntője című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor hatodik évadának második felvezető adását nézhetik meg szintén a Duna Televízión 19.30-as kezdettel.

A hétvégén több – a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült – filmet is megtekinthetnek a Duna Televízió, illetve az M5 csatorna nézői. Szombaton 19.30-tól a Hunnovációk című magyar ismeretterjesztő filmet láthatják az M5 műsorán a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, vasárnap a Duna Televízión pedig 18.35-től az Egy olasz diplomata a magyar viharban című Eckhardt Balázs 1956-tal foglalkozó dokumentumfilmjét nézhetik meg, melynek a központjában Fabrizio Franco áll, aki a forradalom idején a szürke hivatalnokszerep helyett gondoskodott az itt tartózkodó olaszok biztonságáról. Ezt követően 19.45-től látható ugyancsak a Duna Televízión a 2018-as Trezor című magyar történelmi film, thriller, amely 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában.

TREZOR Trezor

Aki napjaink zenéjével töltené a hétvégét, az M2 Petőfi TV műsorán talál kedvére valót. A Jazz Akusztikban szombaton 22.45-től Malek Andrea Soulistic zenél. Közvetlenül utánuk az Akvárium Stage Pass adásában a Skyline Volt Fesztiválon adott koncertjét láthatják.

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.