Közleményeink

Díjat nyert Tihany Viktor, az M4 Sport műsorvezetőjének filmje

Tihany Viktor portréfilmje nyerte a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) díját, amit a nemzetközi szervezet 83., budapesti kongresszusán vehetett át.

 

Az M4 Sport M4 Sport műsorvezető-riportere Anya, a bajnok címmel az ötszörös olimpiai aranyérmes kajakosról, Kozák Danutáról készített portréfilmet, amely a világ tíz legjobb alkotása közé is bekerült. A közmédia műsorvezetője a film sikerét abban látja, hogy olyan oldaláról tudták megmutatni Kozák Danutát, amelyet csak nagyon keveseknek mutatott meg eddig a sportoló.

 

„Többéves munka eredménye, hogy valaki valóban szakmailag és emberileg is rálásson egy sportoló életére. Főleg Kozák Danuta és családja esetében, aki alapvetően zárkózott, férje, aki egyben edzője és ő maga is keveset nyilatkozik a sajtónak. Ráadásul gyermeke születését követően újra felépítette magát, az anyai oldala mellett a sportolói profizmusa is megmutatkozott. Úgy érzem, méltó módon mutatja be őt ez a film” – mondta Tihany Viktor, aki kollégáival együtt 2018-ban forgatta a filmet.

 

„Büszkeséggel tölt el a díj, különösen akkor, amikor egy ilyen nívós, sportújságírókból szerveződött nemzetközi szakmai zsűri ítéli oda. A mezőnyben a világ legnagyobb tévécsatornái versenyeztek, az NBC-től elkezdve a BBC-n át. Elképesztő, hogy az M4 Sport közel ötéves fennállása óta olyan szintre emelkedett, hogy ilyen csatornákkal említik egy lapon. Ehhez hozzájárult az az innováció, ami az M4 Sportban az elmúlt időszakban végbement: olyan technikai fejlesztések, kameratechnika érkezett a csatornához, amelynek köszönhetően ilyen minőségű lett a film. Ez a díj nemcsak az én érdemem, csapatmunka eredménye: 3 operatőr Nagy András, Géresi Márton és Ungvári Zoltán mellett Frányó István vágó dolgozott a filmen. Az ő munkájukat is dicséri ez a díj” – tette hozzá Tihany Viktor.

 

Az M4 Sport műsorvezető-riportere kiemelte, hogy ez a film és az érte járó elismerés nem a csúcsot jelenti a csatorna és az ő számára, hanem egy új időszak kezdetét.