Közleményeink

Rókusfalvy Lili szombat este megidézi a 80-as éveket

Hétről hétre csodálatos ruhakölteményekben lép A Dal 2020 színpadára Rókusfalvy Lili. Magyarország dalválasztó műsorának házigazdájától megtudtuk, hogy vakon megbízik a megjelenéseket tervező Vadas Mariann stylistban, de mesélt a magas sarkú cipő okozta kihívásokról és a szombati ruhájáról is.

Bár színpadi és televíziós emberként Rókusfalvy Lili gyakran visel elegáns öltözéket, most először fordult elő, hogy kifejezetten neki tervezik a ruhákat. „Rengeteg extrának is mondható darab volt már rajtam, de az nekem is újdonság, hogy rám varrják az öltözéket. Vadas Mariann a ruhák többségét, Maar Róbert tervezővel álmodja meg, ezért egy pillanatig sem volt kétségem afelől, hogy gyönyörűek és nagyon kényelmesek lesznek” – mondta Lili, hozzátéve, hogy vakon megbízik A Dal 2020 stylistjában, aki nemcsak az öltözékért, de a kiegészítőkért és a cipőkért is felel. „A második előválogatón egy hatalmas magas sarkú cipő volt rajtam, amitől az élő adás miatt tartottam is egy kicsit. A járással nem volt különösebb gond, de állás közben időnként úgy éreztem, mintha dőlni kezdenék. Szerencsére ott volt mellettem Freddie, hogy elkapjon, ha baj lett volna” – mesélte mosolyogva a műsorvezető, aki nem tud egy konkrét kedvenc darabot kiemelni a repertoárból, de azt azért elárulta, hogy a szombati adásban egy 80-as évek színvilágára emlékeztető összeállításban áll majd a kamerák elé.

Megkérdeztük Vadas Mariannt is hogy tud-e kedvencet kiemelni a Lilinek tervezett hat ruhából. „Nem könnyű feladat, mert mindegyik darab más miatt nagyon kedves számomra. Az első adásban látott piros ruhának például az a nagy előnye, hogy megállja a helyét egy nagyszabású show műsor színpadán is, de fel lehet venni egy éttermi vacsorához vagy egy fehér tornacipővel a barátnőkkel való kiruccanáshoz is” – mondta.

A stylisttól azt is megtudtuk, hogy a ruhák megtervezésekor fontos feladat, hogy azok ne csak önmagukban mutassanak jól, de harmóniában legyenek a műsorvezető-társ összeállításával is. „Ez nem azt jelenti, hogy ha az egyik sárga, akkor a másiknak is annak kell lennie. A szombati adásban ezt a harmóniát például a telített színek biztosítják majd, és Lili pink-narancs összeállítását Freddie kék-zöld öltözéke egészíti ki” – tette hozzá Vadas Mariann.

A Dal 2020 harmadik előválogatója szombat este 19.35-től látható a Duna Televízióban és a Duna Worldön. Lili és Freddie öltözéke mellett a dalok miatt is érdemes követni az adást, hiszen a fellépők 75 millió forint összértékű, a zenei karrier építésére fordítható főnyereményért versenyeznek.