Legyen a Nemzeti Fotótár közösségi szerkesztője!

Új funkcióval bővült az MTVA Archívum Fotótára: mostantól bárki lehet a több mint 275 ezer kép közösségi szerkesztője. A régi képek kedvelőinek igazi csemegét kínál a Nemzeti Fotótár ezzel az új szolgáltatással, hiszen lehetőség nyílik a képek nézegetése mellett az egyes felvételek melletti ismertetők kibővítésére. A digitalizáció és feldolgozás során minden kép mellé a kereshetőség miatt fontos leírások kerülnek, azonban előfordulhat, hogy valaki többet vagy mást tud az adott képről.  Így arra kéri a Nemzeti Fotótár az érdeklődőket, hogy osszák meg velük ezeket a történeteket, információkat. Ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni az archivum.mtva.hu/photobank oldalon és indulhat is a szerkesztés! A megadott plusz információk befutnak a Fotótár szerkesztőihez, akik ellenőrzés után kiegészíthetik az adott kép leírását.

Böngésszék tehát kedvükre a régi felvételeket, és ha eszükbe jut valami – egy emlék vagy pontosabb adat – egy fotóval kapcsolatban, küldjék el! Szerkesszük együtt a Nemzeti Fotótárat!

A szerkesztés menetének pontos technikai részleteit megtalálhatják  a archivum.mtva.hu/stories/fototar-szerkeszto oldalon.