Hallgassa otthonában a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertjeit

Az MTVA Archívuma több felületét tette ingyenessé az elmúlt hetekben, legutóbb a komolyzenei koncertek szerelmeseinek kedvezett és elérhetővé váltak komolyzenei koncertfelvételek, köztük a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek legnépszerűbb koncertjei is.

„Az elmúlt évek rendezvényei közül úgy válogattunk, hogy közönségünk újra hallhassa az általunk legemlékezetesebbnek tartott koncerteket, és bemutathassuk velük együtteseink erényeit és kimagasló művészi teljesítményeit. Saját karmestereink mellett rangos vendég-dirigensek és kiváló szólisták állnak együtteseink előtt a szokásos koncert-helyszíneinken: a Müpában, a Zeneakadémián, a Mátyás-templomban vagy éppen a Pesti Vígadóban – kezdte Igric György, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek művészeti vezetője, aki arra is kitért, hogy mely koncerteket hallgathatják meg az érdeklődők otthonukban, akár a mobiltelefonjukról. – Közönségünk újra átélheti a Rádiózenekar alapításának jubileuma alkalmából rendezett monumentális Lully-Berlioz-estet, a Mátyás-templomi áhítatos barokk esteket, a Rádiókórus katartikus francia estjét, a táncosokkal közös, különleges 20. századi kamaraestet, Vásáry Tamás Beethoven-koncertjeit, megannyi emlékezetes zenei élményt, melyeket  újra átélhetünk és megcsodálhatunk az éter hullámain át – tette hozzá a művészeti vezető.

A teljes lista az archivum.mtva.hu/stories/mrme honlapon érhető el. A felvételeket a weboldal mellett akár mobilról, a háttérben is hallgathatják a komolyzene iránt érdeklődők.