A Dal 2020 hat slágere is a MAHASZ Top40-es listáján

 

Nyolc magyarból hat, a Dal 2020 felvételei közül került fel Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének (MAHASZ) legfrissebb zenei Top40 rádiós listájára. Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című, az év magyar slágere díjat elnyert sikere mellett a szintén a közmédia dalválasztó műsorából megismert Heincz Gábor ’Biga’ (Máshol járunk), a Fatal Error (Néma), a Turbo (Iránytű), a Nene (Későre jár) és Ember Márk (Tovább) száma is a legkedveltebbek között van.

Újabb rekord A Dal történetében: a legutóbbi széria nemcsak a nevezett pályaművek számával és a 75 millió forint összértékű nyereményével szárnyalta túl a korábbiakat, hanem az is példátlan, hogy a 30 legjobb dalból egy hónap alatt ilyen sok vált igazi slágerré!

A Dal 2020 győztes dala egy hónap alatt valóban az év slágere lett, a Mostantól valamennyi zenei platformon hatalmas népszerűségnek örvend. A legnagyobb videómegosztó oldalon több mint 15 millióan láttak már, sőt a múlt héten az Irigy Mirigy paródia is elkészült Rácz Gergő és Orsovai Reni nyerő duettjéhez.

A március 7-i döntő produkciói közül, a győztesen kívül a rockbandák zúzását színpadra vivő Fatal Error (Néma), a pop-rockot képviselő Turbo (Iránytű), a Nene (Későre jár) és Ember Márk (Tovább) dalát is a legjobbak között pörgetik a rádiók, ráadásul Heincz Gábor ’Biga’ (Máshol járunk) című száma is befutó lett a Top40-es listán.

A MAHASZ 14. heti Top40-es lejátszási listájában Rúzsa Magdi otthonmaradásra buzdító dala (Most élsz, Maradj otthon!), valamint a Petőfi Rádióból jól ismert Kelemen Kabátban (Végtelen) is előkelő helyen végzett.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 1996 óta készít heti listát az országos, regionális és helyi rádiók leggyakrabban játszott felvételeiből.