A fém korróziójáról és a világkereskedelem kialakulásáról is szó lesz az M5 hétfői oktatási sávjában

A közmédia március közepe óta segíti oktatási tartalmakkal az otthon tanuló diákokat. Érettségi című műsorunk május 4-től lekerül a palettáról, azonban az Alsós – Sulikalandok, a Felsős és a Mindenki Akadémiája adásait továbbra is sugározzuk. A Mozogj otthon! című műsorunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 4-én (hétfőn) 8-kor kezdődik az Alsós – Sulikalandok, melyben a harmadikosok a matematikai műveletek sorrendjéről tanulhatnak, a negyedikesek pedig a matematikai fejtörőkkel ismerkedhetnek meg.

Felsős című műsorunkat 8.30-tól elsősorban a 6-8. évfolyamosoknak ajánljuk. Hetedikes biológiával kezdünk, amiben a mérsékelt öv élővilágáról lesz szó. Ezután a 8. osztályosok magyarórán a jellegzetes sajtóműfajokról tudhatnak meg többet. A hatodikosok a világkereskedelem kialakulásáról tanulhatnak történelemórán, matematikából a hetedikesek pedig megismerkedhetnek a mértani testek felszínszámításával. Művészetből a színek szimbolikája lesz a téma, majd a fém korróziójával kapcsolatban dr. Márk László kémikus készül pár érdekes kísérlettel a nyolcadikosoknak.

11.30-tól a nyelvtanulásé a főszerep, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg németül.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, hétfőn Ajkay Alinka tart előadást „Ki volt Szendrey Júlia, Petőfi özvegye?” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.