Hétfőtől átalakul az M5 műsorstruktúrája

A közmédia március közepe óta segíti oktatási tartalmakkal az otthon tanuló diákokat. Az érettségi vizsgákhoz igazodva az M5 csatorna május 4-től átalakítja műsorstruktúráját. Érettségi című műsorunk lekerül a palettáról, azonban az Alsós – Sulikalandok, Felsős és Mindenki Akadémiája adásait továbbra is sugározzuk.

A délelőtti műsorstruktúra továbbra is változatlan marad, minden hétköznap reggel 8.00-tól 12.30-ig az alábbi tematikájú műsorokkal készülünk.

8.00 órától kezdődik Alsós – Sulikalandok, mely alapvető ismeretekre tanít: az írás, az anyanyelv, a matematika és a természetismeret mentén kalauzolja a gyerekeket a tudás világában.

8.30-tól az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős műsorainkat sugározzuk biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben.

11.30-tól nyelvtanulás következik: a Szólalj meg! című műsorunk két angol nyelvleckéjét adjuk egymás után, majd 12 órától 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként pedig orosz nyelvtani feladatokkal.

A délutáni műsorstruktúra május 4-től a következőképpen alakul hétköznaponként:

12.30-tól a Mindenki Akadémiája, a Tőkéczki és Takaró: történelem és irodalom mindenkinek, az Magyar Művészeti Akadémia portrésorozata és a Mesterember című ismeretterjesztő műsorok korábbi adásait láthatják a nézők.

14.45-től következik a Mozogj otthon!, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget.

15 órától újra leadjuk az Alsós – Sulikalandok és a Felsős délelőtti részeit.

18 órától a Tőkéczki és Takaró és a Mesterember aznapi epizódjainak ismétlését sugározzuk. (Május 4–6-ig az érettségi feladatok megoldásait mutatjuk be ebben az időpontban.)

19 órától vetítjük a Magyar Krónika című kulturális magazinunk korábbi adásait.

19.30-tól látható a Nagyok című  magyar dokumentumfilm-sorozat ismétlése.

20 órától pedig újra leadjuk a Mindenki Akadémiája aznapi részét.

20.30-kor kezdődnek az M5 esti színházi közvetítései, filmjei, koncertjei.