Közleményeink

Jókai Mórról és a rendszerváltásról is szó lesz M5 csütörtöki oktatási programjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 7-én (csütörtökön) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben az elsősök a népszokásokról, a másodikosok pedig az internethasználatról tudhatnak meg többet.

Felsős című műsorunkat ezúttal a 6-8. évfolyamon tanulóknak ajánljuk. 8.30-kor hatodikos biológiával kezdünk, az adásban a táplálkozás alapismereteiben mélyedünk el. Hetedikes irodalomból Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényével foglalkozunk, majd történelemből a nagy gazdasági világválság Magyarországra gyakorolt hatását vizsgáljuk meg közelebbről. Kémiaórán az élőlények szervezetét felépítő kis- és óriásmolekulákról tanulhatnak a nyolcadikos diákok. A hatodikosoknak szóló erkölcstanórán a közösség megtartó erejéről beszélgetünk. Ezt követően a 8. osztályos tanulóknak szóló adásunkban több tantárgyat is érintünk: történelemből a rendszerváltással kapcsolatos törvények megszületéséről lesz szó, a földrajzos részben Ukrajnába látogatunk el Varga Tamás geográfussal, a biológiapercekben pedig dr. Tamás Andrea az emésztőrendszer szövettani érdekességeiről beszél.

11.30-tól a megszokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg spanyolul.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, csütörtökön Róka András tart előadást „Lélegzik-e a gyertya?” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.