Bartók Béla és az Amerikai Egyesült Államok gazdasága az M5 pénteki oktatási sávjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 8-án (pénteken) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben a harmadikosokkal találós kérdésekre keresünk frappáns válaszokat, a negyedikesekkel pedig a felelősség kérdéséről beszélgetünk.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. 8.30-kor hetedikes földrajzzal indítunk, az adásban az Amerikai Egyesült Államok gazdasági életével ismerkedhetnek meg a diákok. A nyolcadikosok magyarórán a jó önéletrajz elkészítéséhez kaphatnak tippeket. Történelemből a 7. osztályosok megtudhatják, hogy a harmadik birodalom árnyékában milyen társadalmi, politikai és gazdasági változások következtek be Magyarországon, majd kémiából a környezetünk szerves anyagairól lesz szó. A művészetek jegyében a balettről tudhatnak meg többet a hatodikosok. A nyolcadikos osztályfőnöki óra témája a pénzintézetek és azok tevekénysége lesz, majd Bartók Béla öttételes zenekari művéről beszélgetnek a Felsős műsorvezetői.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg oroszul. 

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, pénteken Szalai Tamás tart előadást „Mik azok a szupernóvák?” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.