Praktikus ötletek otthonmaradáshoz kicsiknek az M2 Gyerekcsatornától

Az M2 Gyerekcsatorna Maradj otthon! sorozatot indított. Amellett, hogy arra buzdítanak mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat, hogy minél hamarabb találkozhassanak a barátaikkal, érdekes, otthon elkészíthető játékokat mutatnak a sorozat szerkesztői kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

„A célunk az, hogy kapcsolatban maradjunk a nézőinkkel, ezzel is támogatva biztonságérzetüket. Fel szeretnénk hívni a figyelmüket arra is, hogy a legkisebbek is tevékenyen hozzá tudnak járulni a közös védekezéshez, ahogy mindannyiunknak, nekik is vannak eszközeik: a kézmosás, a szabályok betartása, az óvatosság, vagy éppen a szórakoztató és hasznos elfoglaltságok megtalálása, arra, hogy aktívan jobbítsunk a saját és mások helyzetén – fejtette ki Vass Éva, az M2 Gyerekcsatorna csatornaigazgatója.

Az otthon készített kisfilmek kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton láthatóak a televízióban, valamint a csatorna Facebook oldalán és Youtube csatornáján is elérhetőek és bármikor visszanézhetők.

Emellett a Kalandposta is beindult! Itt a lehetőség a legapróbbak számára, hogy a kisfilmekhez kapcsolódó változatos témákban, például, hogy milyen gyümölcsöt ettek aznap, milyen az ő védőpajzsuk a vírus ellen, rajzokat és fotókat készítsenek. Az elkészült alkotásokat a hetedhetkaland@mtva.hu email címre várják a szervezők. A képek az M2 Gyerekcsatorna Facebook oldalára is felkerülnek.

„Ebben az időszakban még nagyobb szüksége van a gyerekeknek arra, hogy hozzájuk szóljunk, hogy érezzék, foglalkozunk velük, nincsenek egyedül és biztatást is kapjanak tőlünk” – kezdte Szentendrei Adrienn, a Hetedhét kaland felelős szerkesztője, aki azt is kiemelte, hogy mindig nagyon jó érzés, mikor látják, hogy élményt tudtak szerezni nézőiknek, ezért is igyekeznek minél több felületen jelen lenni. – „Aki rövidnek találja a televíziós műsort, az utána, vagy bármikor, amikor a kedve tartja, kutakodhat a Youtube csatornánkon és folytathatja a filmnézést. A Youtube csatornánkat azért is érdemes nézni, mert ismeretterjesztő tartalma egyben szórakoztató is, tehát mindenképpen értékes filmek kerülnek a gyerekek elé, amelyek természetesen igazodnak az M2 Gyerekcsatorna ars poeticájához, miszerint biztonságosak és erőszakmentesek.”

Ha inspirációra van tehát szükség, hogyan töltsük el hasznosan kisgyerekkel otthon az időt, vagy gyerekeknek szóló szórakoztató ismeretterjesztő tartalmat keresünk, irány az M2 Gyerekcsatorna és annak a Youtube és Facebook oldala!