Közleményeink

Lakberendezés és a második világháború az M5 szerdai oktatási sávjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 13-án (szerdán) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben az elsősökkel a háziállatokról, a másodikosokkal pedig a tűz hasznosságáról és veszélyeiről beszélgetünk.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. 8.30-kor hatodikos biológiával indítunk, az adásban a légzésről és az oxigén hasznosításának fontosságáról tanulhatnak a diákok. A nyolcadikosok magyar órán az elsőre bonyolultnak tűnő, de a mindennapi nyelvben rendszeresen használt szerves és szervetlen szóösszetételek szabályaival ismerkedhetnek. Történelemből a 7. osztályosok megtudhatják, hogy mik voltak a második világháborúban leggyakrabban bevetett fegyverek, majd matematikából a kör kerületéről és területéről tanulhatnak. A művészetek jegyében a drámával ismerkedhetnek meg a hatodikosok. Végül a nyolcadikosok a lakberendező szakmáról, valamint a tanulók jogairól és az esélyegyenlőségről tudhatnak meg többet.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg olaszul.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, szerdán Thékes István tart előadást „Anyanyelvi és idegennyelvi szókincs” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.