Mikszáth Kálmán és a Rákóczi-szabadságharc az M5 pénteki oktatási sávjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 15-én (pénteken) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben az elsősökkel a mesék varázslatos világába kalandozunk, a másodikosokkal pedig a betűkkel fogunk játszani.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. 8.30-kor hatodikos biológiával indítunk, az adásban a kiválasztásról és a helyes táplálkozásról lesz szó. A hetedikesek magyar órán Mikszáth Kálmán: Bede Anna tartozása című novellájával foglalkozunk. Történelemből a 6. osztályosok a Felsős műsorvezetőivel utazhatnak vissza a Rákóczi-szabadságharc, a 17-18. századi Magyarország világába, majd kémiából a hetedikesek az atom felépítéséről tanulhatnak. A nyolcadikos erkölcstan órán életmódunk és médiahasználati szokásaink közötti összefüggésekkel ismerkedhetnek meg, majd 11 órától az osztályfőnöki órán az interneten elérhető szolgáltatásokról lesz szó. A művészeti percekben Bartók Béla követőiről mesél nekünk Komlóczi Zoltán dráma- és zenetanár.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg oroszul.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, pénteken Szombath Attila tart előadást „Mi a filozófia?” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.