Közleményeink

Kosztolányi Dezső és Amerikai Egyesült Államok 20. századi történelme az M5 hétfői oktatási sávjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 8-án (pénteken) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben a harmadikosokkal a szinonimákról, a negyedikesekkel pedig a távolságmérés különböző módjairól beszélgetünk.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. 8.30-tól a nyolcadikosok biológiából az izmokról, földrajzból Franciaországról, történelemből pedig az Amerikai Egyesült Államok 20. századi történelméről, egész pontosan az afroamerikai polgárjogi mozgalmakról tanulhatnak. A hatodikosok magyar órán Kosztolányi Dezső Az apa című versével ismerkedhetnek. Történelemből a 7. osztályosok megtudhatják, hogy Mennyire és miben más a szerepe a hadászatnak háborúban és békeidőben, majd matematikából a szobrászat és a mértani formák kapcsolatáról lesz szó. A hatodikosok az erkölcstan órán a hitekről és a tévhitekről tudhatnak meg többet, végül a nyolcadikosok a szemünk működésének mechanizmusairól tanulhatnak érdekességeket vendégünk, Grama László fizikus segítségével.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg németül.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, hétfőn Bárány Balázs tart előadást „Fraktálok, más dimenziók” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.