Kosztolányi Dezső és Amerikai Egyesült Államok 20. századi történelme az M5 hétfői oktatási sávjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 8-án (pénteken) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben a harmadikosokkal a szinonimákról, a negyedikesekkel pedig a távolságmérés különböző módjairól beszélgetünk.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. 8.30-tól a nyolcadikosok biológiából az izmokról, földrajzból Franciaországról, történelemből pedig az Amerikai Egyesült Államok 20. századi történelméről, egész pontosan az afroamerikai polgárjogi mozgalmakról tanulhatnak. A hatodikosok magyar órán Kosztolányi Dezső Az apa című versével ismerkedhetnek. Történelemből a 7. osztályosok megtudhatják, hogy Mennyire és miben más a szerepe a hadászatnak háborúban és békeidőben, majd matematikából a szobrászat és a mértani formák kapcsolatáról lesz szó. A hatodikosok az erkölcstan órán a hitekről és a tévhitekről tudhatnak meg többet, végül a nyolcadikosok a szemünk működésének mechanizmusairól tanulhatnak érdekességeket vendégünk, Grama László fizikus segítségével.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg németül.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, hétfőn Bárány Balázs tart előadást „Fraktálok, más dimenziók” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.