Közleményeink

Vektorok és a második világháború az M5 szerdai oktatási sávjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.

Május 19-én (szerdán) 8-kor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben a harmadikosok a szorzást gyakorolhatják, a negyedikesek pedig a nonverbális kommunikációról tanulhatnak.

Felsős című műsorunkat ezúttal a 6-8. évfolyamon tanulóknak ajánljuk. 8.30-kor hatodikos biológiával indítunk, amiben az érzékelésről: a látásról, hallásról, szaglásról, tapintásról és ízlelésről lesz szó. Hetedikes irodalomból Móricz Zsigmond Hét krajcár című novellájával foglalkozunk. Történelemórán a második világháború lezárásáról tudhatnak meg többet a 7. osztályos diákok. Matematikaórán a vektorokról tanulhatnak a nyolcadikosok, erkölcstanon pedig a sztereotípiák és előítéletek lesz a téma. A végzős tanulók ezután megismerhetik mivel foglalkozik egy kreatív zenetanár, az állampolgári ismeretek perceiben pedig a gyermekek és tanulók jogait taglalja Varga Szabolcs történész.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg olaszul.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, szerdán Reikort Ildikó tart előadást „Az ember és a zene kapcsolata” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.